Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jan Kees de Jager

Jan Cornelis de Jager, ook wel Jan Kees de Jager, is geboren op 10 februari 1969 in Kapelle. De Jager is een politicus en econoom. Wij kennen de Jager als minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Dit was hij namens het CDA voor de periode van 2010 tot 2012.

Partner Kees de Jager

Een paar jaar geleden gaf de toenmalige minister van Financiën Jan Kees de Jager aan dat hij verliefd en niet langer vrijgezel is. De Jager vertelde in een interview aan de Telegraaf ‘heel gelukkig’ te zijn met zijn nieuwe vriend. Het was op het Binnenhof nog niet eerder bekend dat de CDA-minister de Jager een homorelatie heeft. De Jager: “Ik kan u zeggen dat ik heel gelukkig met hem ben, verder is mijn liefdesleven een privékwestie”. Naast Gerda Verburg en Joop Wijn is hij de derde CDA-minister die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt.

Opleidingen

Jan Kees de Jager spendeerde zijn middelbare school periode in Goes aan de ‘Buys Ballot College’. Hij behaalde hier zijn vwo diploma. Vervolgens behaalde Jan Kees de Jager in 1990  zijn Bachelor of Business Administratie aan de Universiteit Nyenrode. Daarna ging hij verder studeren aan de Erasmus Universiteit, waar hij in 1994 zijn doctoraalexamen behaalde. De Jager behaalde dit in twee afstudeerrichtingen namelijk bedrijfseconomie en sociologische economie. Hij was echter nog niet klaar met het studentenleven aangezien hij ook nog Nederlands recht studeerde en hier in 1996 in afstudeerde.

De Jager en politiek

Jan Kees de Jager

Jan Kees de Jager begon zijn politieke carrière in 2007 als staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Balkenende IV. Zijn portefeuille was Fiscale Zaken. De Jager legde de focus vooral op de bevordering van innovatief ondernemerschap, vergroening van het fiscale stelsel en het vergemakkelijken van de belastingen. Dat hij hier de focus oplegde is gebleken op Prinsjesdag in 2007. Het Belastingplan van Jan Kees de Jager bevatte veel maatregelen die gericht waren op vergroening, zoals de lagere bijtelling van 14% voor zeer zuinige leaseauto’s. Een andere maatregel was een CO2-toeslag voor zeer onzuinige auto’s, ook wel de ‘slurptax’ genoemd. Een paar jaar later werd de Jager minister van Financiën in het kabinet-Rutte I.

KPN schudt Jan Kees de Jager de hand

Jan Kees de Jager zal vanaf 1 november de nieuwe financieel directeur van KPN worden. Vanaf 15 augustus zal hij al wel plaatsnemen in het bestuur van de telecomconcern gevolgd door een overgangsperiode. De Jager geeft aan “zeer blij” te zijn met zijn nieuwe functie als financieel directeur. Jan Kees de Jager gaat bij KPN een jaarsalaris van 625.00 euro ontvangen. Hier en daar een bonus zal vast ook voor hem in het verschiet liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code