Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jan de Hoop

Jan de Hoop zag het levenslicht op 18 december 1954 in Rotterdam. De Hoop is vooral bekend door zijn werk als presentator van het RTL Ontbijtnieuws, waar hij nog steeds werkzaam is. De Hoop is tevens populair geworden door zijn luchtige manier van het nieuws presenteren, en wordt hier ook om geprezen. De Hoop is echter meer dan alleen de man van het RTL Ontbijtnieuws. Maar wie is hij nog meer? Kortom, wie is de persoon achter het RTL Ontbijtnieuws?

Radio carrière

Jan de Hoop

Jan de Hoop groeit op in Rotterdam-Zuid. In Rotterdam-Zuid groeit hij op met een fascinatie voor de radio. Het is dan ook niet heel gek wanneer hij op drieëntwintigjarige leeftijd begint bij Radio Mi Amigo. Radio Mi Amigo is een piraten- en zeezender voor de Benelux waar De Hoop radio maakte onder het pseudoniem Frank van der Mast. De Hoop werkte onder een pseudoniem omdat radiozenders in 1977, het jaar waarin De Hoop begint bij Radio Mi Amigo, al verboden waren. Na drie jaar bij de piratenzender gewerkt te hebben vindt De Hoop het wel welletjes en stuurt hij een bandje naar de AVRO. Bij de AVRO wordt De Hoop gelijk aangenomen om tussen drie en vier Toppop Disco te presenteren. In 1980 maakt Jan de Hoop de overstap van illegale naar legale radio. Terwijl De Hoop druk bezig is met zijn werk als diskjockey, gaat hij zich ook steeds meer interesseren in nieuws. Wanneer hij de kans krijgt om zich bij het radioprogramma De Wereld in een Half Uur bezig te houden met het nieuws, neemt hij deze kans met open armen aan met als gevolg dat de nieuwslezer in Jan de Hoop geboren is.

RTL loopbaan

Wanneer De Hoop in 1989 de kans krijgt aangeboden om op televisie een nieuwsprogramma te maken twijfelt hij eerst. Het nieuwsprogramma zou namelijk uitgezonden worden op de nieuwe zender RTL Véronique, een zender die op dat moment nog niet zendgemachtigd is. De Hoop neemt uiteindelijk de gok en besluit zich bij RTL Véronique te voegen. In het eerste jaar van RTL Véronique werkt De Hoop bij de Ontbijtshow, waar hij het nieuws presenteert. De Ontbijshow flopt echter, en de RTL-leiding wil eigenlijk stoppen met ochtenduitzendingen van het nieuws. Maar De Hoop maakt zich hard voor het nieuws in de ochtend en hij krijgt zijn zin. Jan de Hoop wordt de nieuwe presentator van het Ontbijtnieuws en dit ochtendprogramma wordt elk jaar populairder. Het Ontbijtnieuws is nu een van de meest populaire programma’s van RTL.

Nevenactiviteiten van De Hoop

Naast het Ontbijtnieuws doet Jan de Hoop nog meer voor RTL. Zo heeft De Hoop een aantal jaren Editie NL gepresenteerd, en presenteert hij RTL Live en RTL Vandaag. Tevens is het in april van 2014 bekend geworden dat De Hoop de stem van Pieter Post in zal spreken voor de animatie film over de welbekende postbode.

Jan de Hoop getrouwd

Jan de Hoop is getrouwd met Coen Lievaart. Samen wonen zij in Kralingen, Rotterdam, en op de Veluwe. De Hoop en zijn man hebben ook een hond genaamd Bob de Boxer. Bob de Boxer heeft zelfs een twitteraccount. Helaas heeft Bob zijn laatste tweet gestuurd op 12-12-12. Zijn oude tweets zijn wel nog steeds te lezen.

Jan de Hoop zelf is ook een frequent twitteraar. Hij post graag foto’s van zijn hond, van eten of van zijn man Coen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code