Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jaap Siewertsz van Reesema

Jaap Siewertz van ReesemaJaap Reesema, volledige naam Jaap Siewertsz van Reesema, is geboren op 29 oktober 1984. Als jongen groeide hij op in Terwolde, een klein dorpje in de gemeente Voorst in Gelderland, als jongste zoon uit een groot gezin met vijf kinderen. Naast Feike Siewertsz van Reesema heeft hij nog 3 broers en zussen. In zijn jeugd was hij altijd al graag met muziek bezig en kreeg hij onder andere saxofoon lessen. Maar ook sport was voor hem een belangrijke bezigheid. Hij voetbalde als kind bij UD. Na zijn middelbare schooltijd besloot Reesema in Rotterdam te gaan studeren. Hij koos voor de studie rechten aan de Erasmus universiteit van Rotterdam. Ook heeft hij, al was dat maar van korte duur, media-, en cultuurwetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam. In Nederland heeft hij bekendheid gekregen nadat hij in 2010 de finale van X-Factor won.

Hobby en bezigheden

Reesema hield zich na het behalen van zijn diploma rechten bezig met vele andere activiteiten. Toen Reesema een bezoekje bracht aan het bruisende Parijs ontdekte hij een bijzondere, moderne, gezellige pizzabar: Pink Flamingo. Dit maakte zoveel indruk op hem dat hij gemotiveerd raakte om dit pizzaconcept naar Nederland en Vlaanderen te brengen. En dat lukte hem. Inmiddels is hij nu mede eigenaar van de pizzabar in de Amsterdamse Pijp. Uiteraard is zingen al die jaren zijn allergrootste passie geweest. Jaap viel op als zanger en performer in zijn studentenjaren en werd dan ook leadzanger van de Hermes House band. Deze band kreeg heel Nederland aan het swingen, en het deed Jaap beseffen dat hij meer wilde proeven van dit muzikale wereldje. Zo kwam Jaap op het idee om zich in te schrijven voor het derde seizoen van X-Factor.

Winnaar van X-Factor

In 2010 won Jaap Reesema de derde editie van X-Factor. Hij koos er voor om zijn naam af te korten en staat dan ook beter bekend als Jaap Reesema.  Angela Groothuizen was zijn coach en met de nummers When a man loves a woman, “With a little help from my friends”, “Margherita”, en “Don’t stop believin” wint hij op 29 mei 2010 de finale. Maaike Vos eindigt hierdoor op de tweede plaats. Met het winnen van het derde seizoen van X-Factor Reesema een platencontract bij Sony BMG. Dit leidde dan ook tot zijn eerste album in 2011: Changing Man. Op dit album staan zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers

Reesema terug naar grote liefde

Na het uitbrengen van zijn eerste album besloot Jaap Reesema zich voortaan te richten op zijn grote liefde: de Nederlandse popmuziek. Op het album zong hij zowel Nederlandstalig als Engelstalig maar hij bleek toch de leukste reacties te krijgen op de Nederlandstalige nummers. Reesema zorgt er tegenwoordig voor dat hij zichzelf van een ietwat extremere kant laat zien. Het nummer “Mijn Wereld op Z’n Kop” is hier het grootste voorbeeld van.

Jaap Reesema’s privéleven

Jaap Reesema is na het beëindigen van zijn relatie met Bo Mulder inmiddels al weer enige tijd samen met zijn vriendin Kim Kötter. Kim Kötter is in Nederland bekend als Miss Universe Nederland 2002. Reesema kwam Kötter tegen op een feestje. Kötter en Reesema werken inmiddels samen aan het opstarten en draaiende houden van de pizzabar in Amsterdam. Maar hun relatie maakt al snel grote sprongen vooruit; Jaap Reesema en Kim Kötter wonen inmiddels samen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code