Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Herna Verhagen

Herna Verhagen is sinds 2012 bestuursvoorzitter van PostNL. Verhagen is één van de weinige vrouwen op zo’n hoge positie in Nederland. Dat Verhagen Harry Koorstra als voorzitter van de Raad van Bestuur opvolgde betekende dat er voor het eerst een Nederlandse vrouw aan de leiding van een in de AEX genoteerd bedrijf stond. Een mijlpaal dus. Maar wie is Herna Verhagen precies?

Veel studies en functies

Herna-Verhagen

Herna Verhagen Verhagen werd op 30 juni 1966 geboren. Haar ouders vonden zelfontplooiing belangrijk. De moeder van Verhagen was maatschappelijk werkster maar stopte bij de geboorte van Herna met werken. Verhagen zelf rondde vele studies af. Ze begon met Nederlands recht in Nijmegen. Daarnaast studeerde ze personeelswetenschappen in Tilburg. Na deze studies te hebben afgerond trad Verhagen in 1993 al in dienst bij het toenmalige TNT Post. Ze is dan ook al twintig jaar werkzaam bij ’s Nederlands bekendste postbedrijf. Binnen het latere PostNL bekleedde ze verschillende functies. Ze kwam in dienst bij TNT Post als sales manager. Hierna werkte ze onder meer als directeur Commercie van TNT Post, coördinerend directeur Post Nederland en was ze lid van de directie van TNT Post. In 2007 werd Verhagen benoemd tot director Group HR van TNT N.V.. Na de splitsing van TNT in TNT Express en PostNL volgde Verhagen Harry Koorstra op als CEO van PostNL. Naast haar werk rondde Verhagen ook nog internationale studies af. Zo studeerde ze in 1999 internationaal management aan de befaamde Business School Insead in Fontainebleau. In 2004 deed ze ook nog economie aan de London School of Economics. Bovendien behaalde ze in 2008 nog een Master of Business Administration aan de prestigieuze Stanford University in Californië. Verhagen haalde deze diploma’s niet per se met het doel om de top te willen bereiken, hoewel ze wel altijd erg ambitieus is geweest.

Volhoudend

De bestuursfunctie bij PostNL kwam Herna Verhagen niet aanwaaien. In een interview met het Volkskrant Magazine zei ze van maandag tot en met vrijdag niets anders te doen dan slapen en werken. De grootste beweegreden was het verlangen om zowel zichzelf als haar team te ontwikkelen. Verhagen is erg volhoudend. Een aantal jaren geleden kreeg ze op een cursus leiderschap van TNT de opdracht om een persoonlijke ontmoeting te regelen met haar grote voorbeeld. Het grote voorbeeld van Verhagen was Nelson Mandela. Haar medecursisten dachten dat dat haar nooit zou lukken, maar Verhagen kreeg het voor elkaar.

Persoonlijk

Herna Verhagen is getrouwd en heeft geen kinderen. Hoewel de doordeweekse dagen vooral opgaan aan haar werk, houdt ze de weekenden vrij om te tuinieren in haar moestuin en om tijd door te brengen met haar man. Met luxeproducten heeft ze niets, ze houdt dan ook niet van winkelen. Wel houdt ze van auto’s. In de auto luistert ze graag naar housemuziek en ook gaat ze graag vroeg in de ochtend hardlopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code