Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Harry Mens

harry-mensHarry Mens is een bekende Nederlandse makelaar en televisiepresentator. Mens is zesenzestig jaar oud. Hij werd geboren op 29 januari 1947 in het Zuid-Hollandse plaatsje Lisse. Voluit heet Mens Hermanus Clemens Maria Mens. Zijn laatste naam verraadt al dat Mens uit een Rooms-Katholiek gezin komt. De bekende makelaar heeft geen makkelijke jeugd gehad. Zijn vader overleed op jonge leeftijd en het was de jonge Mens die het gezin moest zien te onderhouden. Mens begon zijn carriere als handelaar in bloembollen. Hij erfde dit bedrijf van zijn vader. Later begon hij zich in ontroerend goed te verdiepen. Mens heeft een zakelijk talent, die hij volgens zichzelf te danken heeft aan zijn moeder. Van haar erfde hij tevens zijn hardheid. Van zijn vader erfde hij een sociaal gevoel. Door deze combinatie gaat de sociale betrokkenheid van Mens nooit te ver, die te zien in zijn werk.

Pavarotti & Business Class

In 1996 werd Mens bekend toen hij de befaamde tenor Lucianno Pavarotti naar Nederland haalde. Een jaar later besloot hij ook een autobiografie te schrijven met de titel “Als een Mens iets wil”. In 1999 verscheen Mens op de Nederlandse televisie met zijn programma Business Class. Het programma wordt opgenomen in Hotels van Oranje in Noordwijk. Op dit moment wordt het programma uitgezonden op RTL 7. Business Class is een interessant programma waarin Mens gasten ontvangt die over hun bedrijfsvoering, product of dienst vertellen. Tevens geeft Mens op zijn eigen karakteristieke wijze zijn visie op het zakenleven. De nadruk van het programma ligt op nieuws in de financieel-economische hoek. Zijn dochter Suze is ook regelmatig te zien in het programma. Vaak treedt zij op als presentatrice of verzorgt zij de sfeerreportages op de set.

Het programma is ietwat anders dan de meeste televisieshows. Enkele gasten ‘kopen’ hun plekje in het programma en geven zo zelf aan welke vragen zij gesteld willen krijgen in het programma. Zo heeft Businessclass een aantal spraakmakende gasten gehad. Een voorbeeld zijn de fraudeurs achter Palm Invest en Easy Life. Een ander voorbeeld is Willem Endstra, een vastgoedhandelaar die verdacht werd van witwas praktijken. In het programma van Mens verklaarde hij nog “niets met de onderwereld te maken te hebben”. Niet veel later werd de vastgoedhandelaar vermoord. Ook de Rotterdamse politicus Pim Fortuyn was vaak te gast in Business Class. Fortuyn was een goede vriend van Mens. Toen de politicus campagne voerde met de LPF partij, was Mens een van de financiers van diens politieke plannen. Het programma Business Class is nog altijd populair. Iedere zondagochtend kijken ongeveer 150.000 mensen volgens RTL naar het programma.

Familie

Mens is, ondanks zijn zesenzestig-jarige leeftijd, een druk man naast zijn televisieprogramma. Hij doet nog altijd aan makelen, alhoewel hij dit vandaag de dag meer als hobby doet. Daarnaast is hij momenteel actief als begrafenisondernemer. Op 25 september 2013 is Mens ook nog eens opa geworden. Zijn kleinzoon, Olivier, kwam ter wereld door middel van een keizersnee, aangezien hij in stuitligging lag. Mens is dolgelukkig met zijn kleinzoon en spendeert veel tijd met zijn familie. Hij heeft nog altijd een goede band met zijn ex-vrouw Suze. Van haar heeft Mens twee dochters: Suze en Marlous. Momenteel is Mens gelukkig met zijn vriendin Mouna Boukhrouf, met wie hij ook twee dochters heeft: Sarah en Nour. Sarah en Nour zijn wat jonger dat de dochters uit zijn eerste huwelijk. De dochters van Mens kunnen het goed met elkaar vinden. Mens is dan ook een gelukkig man.

Mens is woonachtig in Noordwijk, waar hij woont in een appartement naast de hotels waar Business Class wordt opgenomen. In het weekend is hij te vinden in Noordwijk-Binnen, waar zijn vriendin en hun twee dochters wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code