Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Hans Ubbink

Opleiding en Succes

Hans UbbinkHans Ubbink is een Nederlandse modeontwerper die op 15 oktober 1961 in Doesburg geboren werd en uit een gezin met een broer en een zus komt. Hij besloot dan ook om nadat hij in 1979 zijn havo-opleiding in Ede had afgerond een opleiding te volgen aan de Kunstacademie in Arnhem. In 1985 presenteerde hij zijn eindexamencollectie, waarna hij een boek schrijf aan de hand van dit werk. Het boek, genaamd Styling en Ontwerp, viel erg in de smaak bij de Soap Studio van Frits Klaarenbeek, een studio gespecialiseerd in modefotografie. Hans Ubbink werd dan ook gevraagd om bij deze studio te komen werken als ontwerper vanaf 1986. Een jaar later ging hij aan de slag bij Van Gils als ontwerper. Toen dit label in 1992 failliet ging, besloot Ubbink zijn eigen modelabel op te richten. Dit werd het moderne mannenmerk J.C. Rags, dat in 1994 opgericht werd. Twee jaar daarvoor richtte hij ook zijn eigen modelijn Books op.

Een Eigen Bedrijf

In 2000 begon Hans Ubbink een eigen bedrijf in samenwerking met zijn vrouw Ans. Nog in datzelfde jaar werd een mannencollectie gelanceerd dat hij presenteerde onder zijn eigen naam. Ubbink is doorgebroken vanwege het feit dat hij opvallende prints ontwierp op overhemden voor mannen. Het jaar daarna, in 2001, volgde een vrouwenlijn genaamd Hans Ubbink Women. Met deze lijn wilde Ubbink een geëmancipeerde vrouw uitstralen die zowel zelfstandig als vrouwelijk is. “Emancipatie zonder Verlies van de Vrouwelijkheid” werd dan ook de slogan van deze kledinglijn. Een collectie gericht op jongeren kon toen niet uitblijven en in 2003 werd Hans Ubbink Blue gelanceerd, een collectie die wat losser, meer casual was en gericht op jongere mannen en vrouwen. Hoewel de passie van Hans Ubbink wel degelijk ontwerpen is, ziet hij zichzelf als een bedrijf dat meer dan de helft van de tijd kwijt is aan het organiseren en managen van bepaalde zaken. Ubbink voelt zich dan ook verantwoordelijk voor de mensen die bij zijn bedrijf in dienst zijn.

Hans Ubbink Gezinsleven

Hans Ubbink is getrouwd met zijn vrouw Ans en samen hebben zij twee kinderen. Naast dat zijn beroep marketeer en modeontwerper is, vindt hij het feit dat hij vader is zijn grootste en mooiste beroep. Hij zal zijn gezin dan ook boven zijn werk verkiezen, hoewel hij het soms moeilijk vindt om een balans te vinden tussen tijd laten uitgaan naar het gezin en naar zijn werk. Met een werkweek van zeventig tot negentig uur hoeft hij zich geen zorgen te maken over het feit dat zijn kinderen niet zouden kunnen studeren en dat er mooie reizen gemaakt kunnen worden met het gezin. Zijn kinderen bereiken inmiddels de leeftijd dat ze het ouderlijk huis al ongeveer verlaten, waardoor het besef voor Ubbink steeds groter wordt dat het belangrijk is om veel tijd thuis door te brengen. Gelukkig kan hij wel zeggen dat hij er altijd is voor zijn twee kinderen. Dit komt onder andere doordat zijn vrouw Ans hem bij de les houdt. Ubbink zou zijn kinderen overigens niet aanraden om zijn bedrijf over te nemen op het moment dat hij met pensioen gaat, omdat de balans tussen werk en privé moeilijk te combineren is. Toch kan hij niet ontkennen dat hij het leuk zou vinden als zijn kinderen de ambitie zouden hebben om zijn bedrijf voort te zetten.

Hans Ubbink Stopt

Op 1 april 2014 liet Hans Ubbink weten te stoppen met zijn carrière als modeontwerper. Vele Nederlanders zijn verbaasd over dit definitieve besluit van Hans. Even leek het een grap te zijn dat Hans dit aankondigde op 1 april, maar vooralsnog is er nog geen nieuws de wereld ingekomen dat het echt een 1-arpil grap zou zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code