Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Hanneke Houtzagers

Hanneke Houtzagers is op 6 maart 1960 geboren in Zeist. Op 3-jarige leeftijd verhuisde Houtzagers naar Eindhoven. Hier groeide ze op met haar ouders en 2 broers en 2 zussen, Houtzagers was het middelste kind van het gezin. Momenteel is Houtzagers partner bij K+V, een bureau dat interim management, werving en selectie en (executive) search verzorgt.

Opleiding

Hanneke HoutzagersHanneke Houtzagers ging in Eindhoven naar de nutsschool. In 1982 heeft ze haar atheneum diploma behaald aan het St Joris college te Eindhoven. Tijdens haar middelbare school tijd bracht Houtzagers een jaar door in Zwitserland om de Franse taal beter te beheersen, hier behaalde ze een certificaat aan de Universiteit van Neuchatel. Na de middelbare school begon Houtzagers aan de studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht, hier behaalde ze in 1988 haar doctoraal. In dat jaar behaalde Houtzagers tevens haar diploma Commerciële Economie aan de H.E.A.O  in Utrecht. Na haar studie ging Houtzagers aan de slag bij Research International Nederland te Rotterdam. Naast deze werkzaamheden behaalde ze in 1996 ook haar propedeuse Psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Carrière

Tijdens haar studie was Hanneke Houtzagers adviseur werving en selectie bij Young Executive Recruitment (YER) te Amsterdam. YER is een recruitmentbureau dat zich voornamelijk richt op campus recruitment, werving en selectie, interim recruitment en executive search. In 1988 ging Houtzagers aan de slag bij Research International Nederland, een internationaal marktonderzoek bureau. Hier heeft ze verschillende functies bekleed. Ze begon als accountmanager en groeide binnen een jaar door tot accountdirector. In deze functie moest ze leidinggeven aan onderzoeksgroep Qualitative, was ze eindverantwoordelijk voor het budget en het behalen van gestelde doelen, was ze voorzitter van de beleidscommissie en was ze verantwoordelijk voor het marketing beleid van de onderzoeksgroep Qualitative. In 1991 werd ze benoemd tot director en was ze als lid van de directie onder andere mede verantwoordelijk voor de financiën, het HRM beleid en eindverantwoordelijke voor de onderzoeksgroep conceptontwikkeling. In 1996 stapte ze over naar de Nationale Hogeschool voor Toersime & Verkeer in Breda. Hier was ze docent marketing aan de studierichting International Tourism Marketing Consusltancy en was ze verantwoordelijk voor de initiatie en implementatie van Engelstalige colleges aan (post) HBO studenten. In 1999 ging Houtzagers bij GITP International, een HRD-adviesbureau gespecialiseerd in inzicht en ontwikkeling van individu en organisatie, aan de slag als senior adviseur. Hier was ze verantwoordelijk voor de opbouw en uitbouw van Werving en Selectie in Tilburg, invoering van competentiemanagement bij verschillende opdrachtgevers en de uitvoering van psychologisch onderzoek en assessments.

Non-profit

In 2003 maakte Hanneke Houtzagers de overstap van het bedrijfsleven naar de non-profit sector en ging ze aan de slag bij Stichting Amarant, een organisatie die diensten verleent aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Hier heeft ze als districtsmanager leiding gegeven aan zeven clustermanagers, medische- en paramedische dienst, tandartsen, beleidsmedewerkers en pastors. Zo heeft ze een cultuurverandering ingevoerd middels competentiemanagement met als belangrijkste competentiepijlers wederzijdse verantwoordelijkheid en methodisch werken. In 2010 ging Houtzagers aan de slag bij Stichting Amaliazorg te Oirschot, een zorginstelling die woon, welzijns- en zorgdiensten aanbiedt aan ouderen in Noord-Brabant. Hier was Houtzagers bestuurder van de Stichting Zorg en Stichting Wonen. Houtzagers heeft de transitie van een sterk centraal geleide organisatie naar een organisatie met eigen verantwoordelijkheid op RVE (resultaat verantwoordelijke eenheid) niveau ingeleid. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de strategische visie en missie van Amalia Zorg en Wonen en het ontwikkelen van de product- en marktontwikkeling en het productenboek.  In 2012 maakte Houtzagers de overstap naar Stichting ZuidZorg te Veldhoven, een stichting die diensten verleent in de regio Eindhoven en omliggende gemeenten in de kraamzorg, jeugdgezondheidszorg en ouderenzorg. Hier was Houtzagers als lid van de Raad van Bestuur statutair verantwoordelijk. Verder bevatte haar portefeuille marketing en sales, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voeding en personeelszaken, financiën & salarisadministratie, CQ living en het opleidingscentrum ZuidZorg Academie. Na haar vertrek bij ZuidZorg besloot Houtzagers terug te keren naar haar oude vakgebied, het matchen van talenten in een passende context. Momenteel doet Houtzagers dat bij K+V management, waar ze partner is. K+V is een bureau dat actief is in het veld van interim management, werving, selectie en (executive) search.

Privéleven

Hanneke Houtzagers is getrouwd en heeft een dochter. Samen met haar gezin woont ze in Breda. Haar dochter speelt hockey en Houtzagers is manager van het team geweest. In haar vrije tijd houdt Houtzagers ervan om te reizen, haar favoriete bestemmingen zijn Kaapverdië, Cuba, Amerika en stedentrips in Europa. Ook gaat ze graag op stap met haar hond, een Berner Sennen, waar ze dol op is. Verder gaat ze graag naar muziekvoorstellingen en doet ze aan spinning, pilates en yoga. 

U kunt Hanneke Houtzagers vinden op Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code