Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Han Schulten

Han SchultenHan Schulten werd op 3 februari 1971 geboren in Borne, een gemeente in Overijssel vlakbij Almelo. Op jonge leeftijd ging Schulten naar de St. Stephanus basisschool in Zenderen. Al tijdens zijn middelbare schooltijd was Schulten geïnteresseerd in de aankoop en verkoop van aandelen. Op zestienjarige leeftijd kocht hij zijn eerste aandelen van het bedrijf Van der Giessen – de Noord, de voorloper van SBM Offshore, een dienstverlening in de oliesector. Nadat hij zijn middelbare schooltijd afrondde, begon Schulten aan het M.E.A.O: Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs in Almelo. In het één na laatste jaar van deze opleiding liep hij stage in New Orleans bij de receptie van een health club van een grote Amerikaanse hotelketen. Vlak daarna vervulde Schulten zijn dienstplicht en tekende na afloop daarvan voor een halfjaar bij. Hij ging in dienst als korporaal bij de verbindingsdienst in Egypte en heeft dit ervaren als een geweldige tijd. Tegenwoordig is Han Schulten getrouwd en vader van twee kinderen, een jongen en een meisje.

Vermogensbeheer

Interesse voor het vermogensbeheer heeft Han Schulten zijn hele leven al gehad. Aandelen hebben hem altijd getrokken en het feit dat financiële verslaggeving iedere dag anders is spreekt hem naar eigen zeggen erg aan. Sinds 2007 heeft Schulten zijn kennis betreffende aandelen toegepast voor Fintessa Vermogensbeheer B.V., een bedrijf waarvan hij zelf medeoprichter is. Sinds 2008 is hij hier hoofd vermogensbeheer. De organisatie, die begon met vier medewerkers en tegenwoordig veertien medewerkers heeft, is de afgelopen jaren erg gegroeid. Onder de verantwoordelijkheden van Schulten vallen taken als het aansturen van het vermogensbeheerteam, het relatiebeheer van de depotbanken, het relatiebeheer van een aantal vermogende cliënten, de acquisitie, personeelszaken en huisvesting. Zijn visie voor de lange termijn over leidinggeven en de financiële wereld is om bij Fintessa in te zetten op trends zoals de groei van de middenklasse in opkomende landen als China, India en Indonesië. Verder probeert Schulten met het vermogensbeheer een langdurige relatie met cliënten op te bouwen en jaar in jaar uit een mooi rendement voor ze neer te zetten. Hij ziet het als een uitdaging om rekening te houden met de risico’s die daarbij aan bod komen. Het leukste aspect aan zijn vak vindt Schulten het feit dat zijn werk iedere dag anders is en er veranderingen ontstaan waardoor het beleggingsbeleid aangepast moet worden. Het nemen van risico’s binnen de kaders is hier interessant. Han Schulten ziet het als primaire taak om als vermogensbeheerder met zo min mogelijk risico een zo hoog mogelijk rendement op te bouwen.

Interesses

De interesses van Han Schulten zijn erg gevarieerd. Hij is geïnteresseerd in reizen en is de afgelopen jaren veel in het buitenland geweest. Zo is hij onder andere naar China, Japan en Brazilië afgereisd. Door het maken van reizen voor zijn werk raakt Schulten geïnspireerd door de diverse manieren van werken en verschillende culturen. Dit is voor hem een belangrijke drijfveer. Schulten houdt verder van uiteten gaan met zijn gezin, mountainbiken en de Enduro motorsport, waar hij een jonge getalenteerde rijder begeleidt die momenteel tweede van Nederland is binnen de motorcross sport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code