Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Giel Beelen

Michiel Antonius Adrianus Beelen, beter bekend als Giel Beelen, werd geboren op 25 mei 1977 in Haarlem. Hij is vooral bekend van zijn werk als presentator en radio-dj.

Al jong radiomaken

Giel BeelenDe passie voor radiomaken begon bij Giel Beelen al vroeg. Toen hij acht jaar oud was ging hij met cassettebandjes in de weer en had hij met zijn buurjongetje een fictief radiostation met verschillende programma’s. In de vakantie deden ze dat zelfs 24 uur lang. ‘Tussen zes en zeven zonden we dan een mix uit want ik moest echt eten van mijn ouders. En ’s nachts moest het natuurlijk zachtjes.’ Op zijn elfde begon hij de lokale omroep van Haarlem, Haarlem 105. Hij begon als straatinterviewer voor een kinderprogramma, later leerde hij ook monteren en werd hij presentator. Bij Haarlem 105 leerde hij alles van radiomaken, maar voor een eigen dj-programma was hij toen nog te jong. Hij had zelfs nog niet eens de baard in de keel. Op zijn veertiende mocht het wel. Bij Haarlem 105 ontstond ook de naam Giel, om verwarring met een tweede Michiel Beelen die er kwam werken te voorkomen. Beelen bleef in vijf atheneum zitten. Uiteindelijk deed hij vwo vijf en zes in één jaar op het volwassenenonderwijs. Hij studeerde niet door, maar ging betaald bij de radio werken.

Carrière bij landelijke radiostations

Giel Beelen werkte aan het begin van zijn betaalde carrière bij meerdere landelijke radiostations. Hij was telefonist bij Radio Noordzee en werd daarna geluidstechnicus bij Radio 10. In 1997 begon hij ’s nachts programma’s bij 3FM te presenteren. Beelen zag het presenteren in de nacht bij 3FM als een soort opleidingsproject. Al snel breidden zijn nachtelijke uren bij 3FM zich uit van twee uurtjes per week naar de zaterdagnacht. 3FM benaderde hem twee weken vervanger te worden bij het programma Arbeidsvitaminen, maar hij werkte ook nog bij Radio 10 en zijn baas gaf hem geen vrij. Hierna besloot hij ontslag te nemen bij Radio 10 omdat hij zijn eigen koers wilde varen. De carrière van Beelen bij 3FM verliep in een stijgende lijn en na een tijdje mag hij ook een programma overdag presenteren. In 2001 liet hij zich echter in een interview in de Mikro Gids ontvallen dat hij ‘Mein Kampf’ een indrukwekkend boek vond en daarop ontsloeg 3FM hem. Hierna belandde Beelen bij de VARA, maar ook daar werd hij ontslagen, dit keer omdat hij luisteraars tijdens de hype over de poederbrieven luisteraars opriep een brief met meel naar de KRO te sturen. Hierna werkte hij voor de NPS, waar hij elke avond te horen was. In mei 2004 kwam Beelen toch weer bij de VARA terecht, waar hij elke ochtend op 3FM zijn eigen programma GIEL ging presenteren. De tijden veranderden iets in de jaren daarna, maar tot op heden heeft Beelen nog steeds zijn eigen ochtendshow bij 3FM. In mei 2014 deed hij dan ook ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van zijn programma een poging om het wereldrecord radiomaken te verbreken.

Relaties

Giel Beelen was tot 2008 getrouwd met Mariska Heutink. Na deze breuk kreeg Beelen een relatie met het dertien jaar jongere model Guilia Wolthuis. Hoewel het stel halverwege 2012 liet blijken trouwplannen te hebben, werd in april 2014 bekend dat de relatie van Wolthuis en Beelen op de klippen was gelopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code