Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Gert van ‘t Hof

Sportpresentator Gert van ‘t Hof groeide op in de Hoeksche Waard, in het enkele tientallen kilometers ten zuiden van Rotterdam gelegen Piershil. Hier werd hij in 1974 ook geboren en in deze omgeving zou hij later ook naam maken op de regionale radio en televisie. Van ’t Hof raakte pas landelijk bekend toen hij in 2013 Toine van Peperstraten opvolgde als een van de vaste presentatoren van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn. Desondanks bleef hij met vrouw en kinderen in het zuiden van het land wonen. Elke dag reist hij meer dan honderd kilometer naar de Hilversumse studio vanuit zijn woonplaats Willemstad, aan de andere kant van het water van de Hoeksche Waard.

Opleiding & regionale carrière

Tussen 1991 en 1996 doorliep Gert van ’t Hof de School voor Journalistiek in Utrecht. Voor deze studie liep hij stage bij het Brabants Nieuwsblad, nu onderdeel van BN DeStem. In deze tijd raakte hij ook al betrokken bij de regionale media uit zijn geboortestreek. Zo presenteerde hij vanaf 1994 voor radio- en televisieomroep RTV Rijnmond programma’s als Radio Rijnmond Sport, de regionale variant van NOS Langs de Lijn, en FC Rijnmond. Hij zat dan ook al ver vóór zijn NOS-carrière diep in de Nederlandse sportwereld. “Ik presenteerde, vanuit de Kuip, de uitzending rond de UEFA Cupfinale van 8 mei 2002, in de studio naast die van de NOS”, vertelde Van ’t Hof toen hij bij de NOS aan de slag ging.

In 2005 begon Van ’t Hof zijn eigen productiebedrijf Voor de Buis, waarmee hij tot 2016 naar eigen zeggen ongeveer honderd televisie-uitzendingen per jaar produceerde voor onder meer RTV Rijnmond, Omroep West en Omroep Zeeland, naast zijn reguliere werkzaamheden voor RTV Rijnmond. Bij deze omroep bleef hij uitzendingen maken rond sportevenementen als de Rotterdam Marathon, wielerrondes en het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Gedroomde loopbaan NOS

Een plek bij NOS Studio Sport bleef echter dé ambitie van Gert van ‘t Hof. “Na tien jaar zat ik bij RTV Rijnmond wel zo’n beetje aan mijn top“, gaf hij later toe in de VARAgids. “Dat [rond 2005, red.] was een mooi moment geweest om de stap naar de landelijke tv te maken.” Zijn sollicitatie bij Studio Sport liep helaas op niks uit, aangezien de NOS besloot de gaten in het presentatieteam op te vullen met eigen mensen: Henry Schut en Jeroen Stomphorst. In 2013 was het moment dan toch daar. “De droom, die min of meer was vergeten dan wel vervlogen, kwam toch uit”, laat Van ’t Hof bij de NOS optekenen. Toine van Peperstraten vertrok naar FOX Sports en Van ’t Hof volgde hem op. Hiermee ging een droom in vervulling, zeker omdat een baan bij Studio Sport Van ’t Hofs motivatie was geweest om aan de School voor Journalistiek te studeren. Ook is hij regelmatig bij NOS Langs de Lijn te horen en brengt hij het laatste sportnieuws in de uitzendingen van Nieuwsuur. Daarnaast presenteerde hij in 2015 NOS Studio Tour, het dagelijkse praatprogramma rond de Ronde van Frankrijk, en deed hij in 2016 in Rio de Janeiro live verslag van de Olympische Spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code