Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Geraldine Kemper

BNN presentatrice Geraldine Kemper ziet op 26 januari 1990 het levenslicht in het kleine vissersdorpje Volendam. In Volendam doorloopt Geraldine zonder zorgen haar jeugd en schoolcarrière. Tijdens haar jeugd is Geraldine erg veel bezig met sport. Dat Geraldine na middelbare school sportmarketing en management besluit te studeren aan de Hogeschool van Amsterdam, is dan ook niet zo verwonderlijk. Tijdens haar studie begint er echter iets te kriebelen en geeft Geraldine zich, na een tip van een vriendin, op voor het BNN programma Sterretje Gezocht.

Sterretje Gezocht

Geraldine KemperSterretje Gezocht was een BNN programma dat gepresenteerd werd door Dennis Storm en Valerio Zeno in het voorjaar van 2009. Het programma zocht in de vorm van een afvalrace een nieuwe presentatrice voor jongerenomroep BNN. Geraldine Kemper, die altijd al als droom had VJ bij TMF of presentatrice bij BNN te worden, gaf zich na een tip van een vriendin meteen op voor dit programma en werd uitgenodigd voor de audities. Er gaven zich in totaal achtduizend vrouwen op voor Sterretje Gezocht, maar Geraldine bewees na acht weken dat zij het nieuwe sterretje van BNN moest worden. Met Sterretje Gezocht wint Geraldine een kleine rol in de soapserie Onderweg Naar Morgen (ONM) en de rol als presentatrice Try Before You Die. Als kers op de taart maakt Valerio Zeno bekend dat de kersversie BNN presentatrice de dag na de finale meteen aan de slag mag als presentatrice van het programma Spuiten en Slikken Zomertour. Kortom: een nieuw “sterretje” is geboren.

BNN

Door de winst van het programma Sterretje Gezocht kreeg Geraldine Kemper een contract bij ONM en Try Before You Die. Tevens presenteerde Geraldine eenmalig Spuiten en Slikken Zomertour, waarbij ze Zarayda Groenhart verving. Hierbij bleef het echter niet. BNN zag namelijk wel potentie in haar, waardoor Geraldine sinds het vertrek van Filemon Wesselink bij Spuiten en Slikken bij het vaste team van Spuiten en Slikken hoort. Bij Spuiten en Slikken presenteert Geraldine het item “Gerries Eerste Keer”, waarin ze haar seks- en drugsontmaagding krijgt. Bij Sluiten en Slikken doet Geraldine wel meer provocerende dingen, zo werd ze een keer door de studio heen gedaggerd en werkte ze samen met collega’s Zarayda en Nicolette aan een nieuw wereldrecord: een joint van 1,66 meter.

Naast Spuiten en Slikken presenteert Geraline samen met Nicolette en Zarayda ook Try Before You Die 2, waarin ze de wensen van bekende en ook van onbekende Nederlanders uit laat komen. Tevens is Geraldine ook vaak te zien op 101.TV en in 2014 was Geraldine ook onderdeel van het programma De Social Club.

Expeditie Robinson

In 2013 besluit Geraldine Kemper dat haar leven nog niet voldoende uitdaging kent en neemt ze de beslissing mee te doen aan Expeditie Robinson. Expeditie Robinson is een realitysoap waarin zestien Vlamingen en Nederlanders moeten proberen te overleven op een onbewoond eiland. Tijdens de laatste paar seizoenen waren dit bekende Nederlanders en Vlamingen, waaronder dus Geraldine in het seizoen van 2014. Samen met danseres Anna-Alicia Sklias en judoka Edith Bosch belandt Geraldine in de finale. Geraldine gaat er bij Expeditie Robinson echter niet met de winst vandoor, de winst gaat namelijk naar de judoka Edith Bosch.

Geraldine’s persoonlijke leven

Geraldine Kemper had 2,5 jaar lang een relatie met haar BNN-collega Alex. Aan deze relatie is op 3 juli 2012 echter een einde gekomen. Terwijl Geraldine een lange relatie had met een man, wordt er op internet vaak gevraagd of Geraldine lesbisch zou zijn. Geraldine zelf geeft in een interview met de Grazia echter aan dat ze vrouwen wel aantrekkelijk vindt, maar niet weet of ze ooit ook echt verliefd zou kunnen worden op een vrouw. Geraldine is momenteel vrijgezel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code