Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Georges de Méris

Georges de MerisGeorges de Méris werd op 21 april 1961 geboren. Na een onbezorgde jeugd besloot hij na zijn eindexamen in 1980 om bedrijfseconomie te gaan studeren aan de VU in Amsterdam. Twee jaar nadat hij aan deze bachelor begon, begon De Méris aan de bachelor Nederlands Recht aan dezelfde universiteit. In 1987 rondde De Méris beide opleidingen af. In 1986 behaalde hij een diploma waarmee hij eerstegraads leraar economie werd. Dit deed De Méris als tweede fase opleiding aan de VU in Amsterdam. Na de afronding van zijn studies Bedrijfseconomie en Nederlands recht besloot De Méris in 1987 een opleiding register accountant te volgen aan de VU, die hij succesvol afrondde in 1990. Vier jaar later, in 1994, was De Méris het studeren nog steeds niet zat. Hij volgde toen een éénjarige opleiding tot Chartered Accountant aan ‘The Institute of Chartered Accountants in England and Wales’. Tegenwoordig is Georges de Méris getrouwd met zijn vrouw Nathalie en vader van twee kinderen: Eliane en Roderik, en woonachtig in Vught.

Werkervaring

Georges de Méris begon zijn carrière in 1987, na de afronding van zijn opleidingen Bedrijfseconomie en Nederlands recht. De Méris startte in Londen bij de Ernst & Young (EY) International Capital Markets Groep en was gespecialiseerd in derivaten en insolventiepraktijk en onderzoek bij grote derivaten fraudes. Hij heeft hier een nieuwe audit- en service strategie voor retail banken ontworpen. Tevens heeft hij bij de afdeling ‘vaktechniek’ verschillende adviesproducten ontwikkeld en was betrokken bij de opzet en lancering van de nieuwe ‘ondernemingsrecht praktijk’.

Van 1998 tot 2002 hielp De Méris als Partner Corporate Finance bij de opbouw van EY Corporate Finance in de zuidelijke regio van Nederland. Hij zag toe op de opbouw en overname van de fusiecapaciteit en het onderzoeken van overname en adviezen bij meerdere beursgangen binnen en buiten Nederland. Ook hielp hij bij de opzet en uitbouw van adviesgroep Treasury & Financial Riskmanagement, waar De Méris verantwoordelijk was voor het advies binnen de functies en systeemselecties. Ook was De Méris gedurende die jaren Interim directeur bij Internal Audit, waar hij verantwoordelijk was voor de reorganisatie van de afdeling en samenvoeging bij bank en verzekeraar.

Tussen 2002 en 2012 bouwde Georges de Méris als partner bij Audit de dienstverlening uit aan de internationale en US beursgenoteerde ondernemingen zoals Rabobank, F. van Lanschot en Diversey Europe. Daarnaast had De Méris een accountverantwoordelijkheid van €26 miljoen. Hij zag verder toe op de ontwikkeling en implementatie van global accountmanagement binnen Europa en Global EY. Daarbij lag zijn specialisatie in het onroerend goed, banken en de pensioen sector.

Van 2009 tot 2012 was De Méris EY Banking & Capital Markets leader. Hij was verantwoordelijk voor de omzetontwikkeling en marketing van de BCM groep met €90 miljoen omzet. De Méris had hier 18 partners en directors als direct reports, waaraan hij internationale sales trajecten doorvoerde. Hij was verantwoordelijk voor de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en groei van de winstgevendheid met meer dan 10% per jaar. Ook de invulling van het mediabeleid en risicomanagement tijdens en na de bankencrisis vielen onder zijn verantwoordelijkheden. De Méris zorgde tevens voor de productontwikkeling van de internationale markt en het vergroten van de eigen opleiding en aanname van specialisten. De focus lag op het nastreven van een hoogwaardige kwaliteitscultuur.

Interesses

De interesses van Georges de Méris zijn erg breed. Hij houdt erg van verschillende soorten sport, zoals skiën, hardlopen, schaatsen, zeilen en golf. Ook kan hij genieten van goed eten en is hij beroepsmatig veel in het buitenland geweest. Recentelijk is De Méris als mediator gekwalificeerd en momenteel volgt hij nog een opleiding als arbeidsmediator.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code