Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema werd geboren in Zuid-Holland.

Later verhuisde hij naar Overijssel, waar hij zijn lagere en middelbare schooltijd doorbracht. Tijdens de middelbare schoolperiode bleken de communicatieve vaardigheden en de wens om te ondernemen van Siewertsz van  Reesema duidelijk naar voren te komen en na het behalen van zijn diploma resulteerde dit in de studiekeuze Vastgoedkunde aan de Hogeschool van Groningen. Tijdens zijn studietijd was Siewertsz van Reesema actief betrokken bij studentenvereniging Vindicat en gebruikte hij zijn opgedane theoretische ervaringen van zijn studierichting door deze in de praktijk te brengen bij Overduin Makelaars.

Carrière

Feike Siewertsz van ReesemaIn 1998 begon Feike Siewertsz van Reesema aan zijn carrière in de onroerend goed sector. Zijn eerste functie was assistent taxateur bij Diephuis Stevens onder de ervaren leiding van Jan Diephuis. Na een goede leerschool diende makelaarskantoor Keij & Stefels in het hartje van Amsterdam zich aan waar Siewertsz van Reesema zijn commerciële en communicatieve vaardigheden verder kon ontwikkelen. Naast het aan- en verkopen van woningen deed Siewertsz van Reesema veel kennis op in het beheren en beleggen in onroerend goed. Na het verder ontwikkelen van zijn kennis besloot hij in 2003 om zijn hart te volgen en startte hij zijn eigen onderneming Siewertsz Beleggingen. Siewertsz van Reesema werd ook in dat jaar medeoprichter van Pinnacle, waar hij in 2006 afscheid van nam. Net als later met het door hem opgerichte De Beleggingsgroep (vanaf 2007) hield hij zich voornamelijk bezig hield met het opbouwen van een onroerend goedportefeuille in groot Amsterdam. Medio 2008 werd Lairessegroep mede-opgericht door Siewertsz van Reesema, waar hij ca. 5 jaar als managing partner mede verantwoordelijk is geweest voor de opbouw van een landelijk gelegen omvangrijke woningportefeuille. In 2012 trad Siewertsz van Reesema toe tot de RICS, een wereldwijde organisatie van vastgoedprofessionals en haar belangrijkste rol betreft verschillende zaken zoals regulering en promotie van de professie, handhaving van de hoogste normen op het gebied van opleiding en beroepsuitoefening, bescherming van klanten en consumenten door een strikte gedragscode en de levering van onpartijdige adviezen, analyses en richtsnoeren. Hij is daar voorzitter van de werkgroep Wonen.

Door zijn ervaringen en uitgebreide netwerk werd Siewertsz van Reesema gevraagd om toe te treden als strategisch partner van een buitenlandse belegger met wie hij begin 2014 een woningfonds (Waterland Real Estate) opzette. Deze joint venture richtte zich met name op de acquisitie van landelijke woningportefeuilles van banken, verzekeraars, pensioenfondsen en woningcorporaties, daarnaast werd er ingezet op grootschalige nieuwbouwopgaven. Siewertsz van Reesema nam Waterland Real Estate in 2017 geheel over en werkt aan een duurzame en kwalitatief hoogwaardige ontwikkelportefeuille waarbij de gewenste rendementen op de middellange termijn worden gerealiseerd. De meeste aandacht gaat hierbij uit naar binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Siewertsz van Reesema is daarnaast nog steeds enig aandeelhouder van Siewertsz Beleggingen waarmee hij deelnemingen en participaties houdt in verschillende samenwerkingsverbanden.

Nevenfuncties

Feike Siewertsz van Reesema is naast zijn dagelijkse werkzaamheden nauw betrokken bij de vraagstukken omtrent volkshuisvesting. Siewertsz van Reesema is actief lid en ambassadeur van de werkgroep Wonen van het Professioneel Platform Vastgoedbelang, is actief lid en voorzitter van de werkgroep Wonen van de RICS (het Royal Institute of Chartered Surveyors) en is bestuurslid van de ULI (het Urban Land Institute). Daarnaast is hij lid van NEPROM, FIABCI-NL en Het Watertorenberaad. Siewertsz van Reesema geeft met enige regelmaat lezingen en seminars over de veranderingen van de wet- en regelgeving binnen de residentiele sector, hij heeft een verbindende functie tussen de professionele Nederlandse vastgoed sector en de omvangrijke interesse van buitenlandse investeerders in de Nederlandse Woningmarkt. Met een afgeronde opleiding tot toezichthouder, gaat hij ook als commissaris binnen de verschillende branches optreden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code