Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Dionne Stax

Nieuwkomer

Dionee Stax

De naam Dionne Stax zal misschien nog niet meteen bekend in de oren klinken, maar van de foto moet menig televisiekijker haar wel herkennen. Dionne Stax  is namelijk sinds juni 2013 één van de gezichten van het NOS journaal. Deze positie heeft ze in een sneltreinvaart bereikt, bij haar debuut was ze 28 jaar jong. De NOS staat bekend om haar presentatrices die op jonge leeftijd voor de schermen verschijnen.  Sacha de Boer was 30 toen ze bij het journaal begon te presenteren, maar NOS anchorman Rob Trip heeft daar eerst 50 jaar voor moeten worden. Dionne is geen nieuwkomer bij de NOS, want al in 2007 begon ze als stagiaire op de NOS Headlines-afdeling. Hier verzorgde ze de weekoverzichten voor het digitale themakanaal. Om zich meer te oriënteren werkt ze een tweede termijn bij de NOS als stagiaire, maar ditmaal op binnenlandredactie.

Van redactrice naar presentatrice

De eerste aanstelling van Dionne na afronding van haar studie is bij het jongere broertje van het NOS Journaal: NOS op 3. Dit speciale bulletin richt zich voornamelijk op een jongere doelgroep in de leeftijd tussen 18 en 40. Op deze manier proberen ze deze leeftijdscategorie ook over het nieuws van de dag te informeren, maar dan met kortere items. Ook op de radio proberen ze hun publiek te bereiken, onder andere op 3FM en FunX. Het belangrijkste verschil met het traditionele journaal is het overzicht van het belangrijkste nieuws in 60 seconden. Zo is het voor de redactie en de presentator elke keer een kunst om te beslissen welke onderwerpen besproken worden. Op deze manier wordt het nieuws dynamischer en gemakkelijker tussen de bedrijven door te bekijken. Dit bulletin is dan ook elke dag een nieuwe uitdaging en ook de perfecte leerschool voor Dionne Stax en de redactie.

Het stoppen van Sacha de Boer bij het Acht uur journaal zorgt voor een verschuiving binnen de gehele NOS. Annechien Steenhuizen neemt haar plaats in, waardoor er een open plek ontstaat bij de reguliere journaals overdag. Dit is dan ook het moment dat Dionne overstapt naar het ‘serieuzere’ journaal. Spannend, want zoals Dionne zelf zegt: “Iedereen die je op tv ziet, heeft een mening over je.”. Ook de werkzaamheden worden anders. Waar bij NOS op 3het zoeken en uitkiezen van de onderwerpen de grootste tijdsbesteding in beslag neemt, zal ze nu veel meer presenteren. Zoals Dionne zelf zegt vlak voor haar overstap: “NOS Op 3 is bijvoorbeeld maar één uitzending per dag en bij het Journaal is er ieder uur een uitzending. Bij NOS Op 3 monteer ik nu nog een deel van de uitzending. Met ieder uur een uitzending bij het Journaal is daar geen tijd meer voor.”

Een beetje doezelen

Ook moet ze nu veranderen van een avondmens naar een ochtendmens. Waar de uitzending van NOS op 3 om half 11 ’s avonds live werd uitgezonden, moet ze nu voor het eerste journaal van de dag al om 5 uur ’s ochtends op de redactie aanwezig zijn. Dat deze verandering van dagritme zijn sporen kan nalaten heeft inmiddels half Nederland gezien. Dionne werd namelijk spontaan een Bekende Nederlander door een klein moment van onoplettendheid. Tijdens het filmpje van een item was Dionne in de studio aan wachten tot ze weer in beeld zou komen. Voor een buitenstaander zou het lijken alsof ze diep in gedachten verzonken was. Helaas merkte ze te laat dat de camera’s weer aangingen. Hierdoor zag iedereen haar uit een dagdroom schrikken. Dit filmpje werd talloze keren herhaald in verschillende televisierubrieken, onder andere Bij De Wereld Draait Door. Ondanks dat dit natuurlijk niet de bedoeling is bij een nieuwspresentatrice, heeft het waarschijnlijk de carrière van Dionne meer goed dan slecht gedaan.

Relatie

Hoewel Dionne Stax er alles aan doet om haar privéleven enigszins buiten de media te houden, gaf ze tijdens haar positie als tafeldame bij DWDD toch bloot dat ze geen relatie heeft, en dus geen vriend. Ze vertelde hier ook dat haar opa altijd al gezegd heeft dat Dionne Stax met een boer zou trouwen! Maar dit is goed nieuws dus voor alle vrijgezellen: Dionne Stax is vrijgezel! Mocht u nou op zoek zijn naar een bikini foto van Dionne Stax, dan moeten we u helaas teleurstellen. Dionne is een keurige nieuwslezeres en er zijn geen naaktfoto’s van Dionne Stax te vinden. Hoewel “Dionne Stax Naakt” en “Dionne Stax Bikini” zeer populaire zoektermen zijn in combinatie met haar naam, zijn er geen pikante foto’s te vinden. Laten we het maar opvatten als een compliment dat zoveel mannen hier naar op zoek zijn.

8 Comments

 1. Martin Cats

  als ik smorgens voordat ik naar mn werk ga het journaal door Dionne Stax gepresenteerd zie, word ik erg vrolijk. Ik wil heel graag een Dionne Stax fan-club op richten doch….het moet een onschuldige, leuke en luchtige site worden exact naar hoe Dionne bij mij over komt

 2. Yvonne

  Beste Dionne,

  Ik wil je een compliment geven. Zoals eerder aangegeven is het prettig om jou het nieuws te zien presenteren!
  Je doet het fantastisch, en naast je duidelijke, rustige stem ben jij de enige die vrijwel altijd de N nog uitspreekt.
  Veel presentatoren slikken de N in en hebben het over: geve, rege, wolke, mense etc.
  Geweldig, ga zo door! Respect!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code