Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Dione de Graaff

Dione de Graaff

Dione de Graaff werd op 9 juni 1969 geboren in Bussum. De Graaff groeide zij op in Weesp en verhuisde later naar Leusden. Vanuit Leusden ging zijn in Amersfoort naar de middelbare school. Nadat ze haar middelbare schooltijd afrondde en haar Atheneum-diploma behaalde, heeft ze een jaar Frans gestudeerd. Daarna ging ze naar de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, dat tegenwoordig Fontys heet. Tijdens deze opleiding werd De Graaff opgeleid op het gebied van krant, tijdschrift, radio, televisie en internet. De Graaff is de dochter van Sadi Bakker (16 mei 1942) en VARA-eindredacteur Jan de Graaff (Tilburg, 21 april 1943) die op 30 maart 2014 op 70 jarige leeftijd overleed. Zijn liefde voor het journalistieke vak heeft Dione de Graaff sinds jonge leeftijd meegekregen en het is dan ook geen verassing dat zij dezelfde journalistieke kan op is gegaan als haar vader.

Het begin van de carrière

In 1993 begon Dione de Graaff te werken bij de Omroep Amersfoort. Hierna kreeg ze een stageplaats bij NOS Studio Sport. In 1995 werd de Graaff één van de vaste presentatoren van dit populaire televisieprogramma, waar ze begon als presentatrice van de Tour de France. Deze functie vervult zij tot op de dag van vandaag. Ook presenteert zij de uitzendingen van NOS Langs de Lijn en ten tijde van de Tour de France behoort De Graaff nog steeds tot één van de vaste presentatoren. Als een van de weinige vrouwelijke sportpresentatrice lijkt ze de opvolger van Marga van Arnhem te zijn, die in de jaren tachtig één van de boegbeelden van Studio Sport was.

Privéleven

Dione de Graaff had een relatie met Chris Götte, de drummer van de band BLØF. Op 17 maart 2001 kwam hij op een tragische manier, door een motorongeluk, om het leven. De Graaff heeft momenteel een relatie met Nando Boers (1970), met wie ze niet getrouwd is. Boers is tevens werkzaam in de journalistieke wereld als sportjournaliste van NUsport en auteur van verschillende boeken die over sport gaan. Samen delen zij hun passie voor sport en bezoeken regelmatig de Tilburgse voetbalclub Willem II, waar De Graaff een trouwe supporter van is. Door haar grote kennis op het gebied van sport en nieuws won zij in 2002 de Nationale Nieuwsquiz van de NCRV. Boers is tevens hoofdredacteur van Formule 1 RaceReport geweest, wat het grootste Formule 1-tijdschrift van Nederland is. Dione de Graaff en Nando Boers hebben nu al een aantal jaar een relatie.

Olympische Zomerspelen

In 2012, tijdens de Olympische Zomerspelen, presenteerde Dione de Graaff het programma ‘London Live’. In dit programma, dat ’s middags werd uitgezonden, waren meerdere flitsjournaals te zien die gepresenteerd werden door bekende NOS presentatoren zoals René van Brakel en Rik van de Westelaken.

Olympische Winterspelen in Sotsji

In februari 2014 was Dione de Graaff voor het eerst olympisch schaatsanchor bij de NOS. Zij volgde hierin Mart Smeets op. Voor haar analyses van de schaatssport werd zij versterkt door (oud) schaatsers Paulien van Deutekom, Annette Gerritse, Rintje Ritsma en Erben Wennemars.

One comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code