Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Dennis Weening

Dennis WeeningDennis Weening werd op 21 februari 1977 geboren in Den haag. De Hagenees begon zijn carrière dan ook bij de regionale omroep TV West, bij de reclame afdeling. Door zijn opvallende manier van presenteren, werd hij al na korte tijd gevraagd om het jongerenprogramma ‘Westpop’ te presenteren, een regionaal muziekprogramma. Door zijn spontane en charmante manier van presenteren in combinatie met zijn verschijning werd hij binnen de kortste keren razend populair in Den Haag en omstreken. In 2002 begon Weening met de presentatie van het onderdeel ‘Stennis’ bij Kink TV. Dit was voor Veronica de aanleiding om hem te benaderen met de vraag of hij op wilde treden als het nieuwe gezicht van het vernieuwde Veronica.

Stennis Productions

Naast zijn werk bij Veronica heeft Dennis Weening ook zijn eigen productiebedrijf ‘Stennis Productions’. Met dit bedrijf probeert hij regionale televisieprogramma’s op te zetten voor TV West. Ook regisseert Weening voor verschillende Nederlandse bands zoals Within Temptation en DI-RECT en houdt hij zich bezig met het maken van reportages zoals tourreports en ‘The Making Of’. Hoewel het misschien lijkt alsof de focus van Weening ligt op het produceren en regisseren, houdt hij zich tevens bezig met het presenteren van programma’s en festivals. Hij presenteert bijvoorbeeld festival als Parkpop en Lowlands, maar ook het Haagse festival Beatstad, Koninginnenach en de festivals Paaspop en Noorderslag. Ook op het gebied van muziek is Weening actief. Hij is dus betrokken bij de muziekbranche als presentator en muzikant. Weening speelt in de band Spider Rico, die al snel bekend werd in de underground scene. Hun album ‘Garage Sale’ werd zeer positief ontvangen en op het festival ‘Noorderslag’ werden zij als één van de hoogtepunten van het festival benoemd. In 2007 besloot de band om te stoppen met het maken van muziek en stortte Weening zich volledig op zijn presenteer, produceer en regisseerwerk.

MTV

In 2005 werd het plaatje compleet toen Dennis Weening werd gevraagd als presentator voor de muziekzender MTV. Hij kreeg hier de kans om grote artiesten te interviewen. Aan het einde van zijn contract bij MTV wordt Weening gevraagd als deelnemer van het populaire programma ‘Wie is de Mol?’, waar na afloop van het programma bleek dat Weening zelf de Mol bleek te zijn.

RTL5

Na drie jaar samen te hebben gewerkt met andere omroepen, besluit Dennis Weening in 2008 om een volgende uitdaging aan te gaan. RTL5 wordt zijn volgende werkgever, waar hij zijn carrière begon als presentator van het programma ‘RockNation’. In dit programma werd op zoek gegaan naar de grootste rock talenten van Nederland. Het feit dat het Weening goed beviel bij RTL5, blijkt uit het feit dat hij in 2009 een contract tekende bij de zender. In de daarop volgende jaren heeft hij veel succesvolle programma’s gepresenteerd, waaronder het populaire programma ‘So You Think You Can Dance’. Inmiddels in Weening niet meer weg te denken uit de hedendaagse televisieprogrammering en is hij het vaste gezicht in de presentatie van het programma Expeditie Robinson geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code