Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Daphne Lammers

Sinds april 2014 kennen we Daphne Lammers als vaste presentatrice van het RTL Nieuws van half acht voor de oneven weken. Deze functie is voor Lammers niet zomaar komen aanwaaien. Hierachter schuilt een bijzonder verhaal. Hier leest u hoe Lammers vaste presentatrice van het RTL Nieuws is geworden, welke studie vooraf ging aan haar succesverhaal, en met wie ze in 2011 is getrouwd. Inmiddels is deze prachtige dame uitgegroeid tot een van Nederlands meest populaire nieuw presentatrices.

Studie en Stage

Daphne Lammers

Daphne Lammers is geboren op 10 september 1972 in  Koudekerk aan den Rijn. Het gezin van Lammers bestond uit echte alfa fanaten. Op vroege leeftijd werd er al gediscussieerd over het nieuws en krantartikelen. Lammers voltooide haar HAVO opleiding in Alphen aan den Rijn en na een aantal fijne jeugdjaren bij haar ouders werd het tijd om het studentenleven te gaan verkennen. Lammers koos voor de opleiding Journalistiek aan de Utrechtse School voor Journalistiek. Hoewel zij hiervoor maar liefst drie keer was uitgeloot, mocht zij uiteindelijk toch aan de opleiding beginnen. Tijdens haar opleiding heeft Lammers twee stages gelopen. Haar eerste stage liep ze bij het Leidsch Dagblad. Het succes bij deze stage leidde er toe dat ze werd gemotiveerd om haar tweede stage te volgen op de redactie van RTL Nieuws. Hier kan ze als freelancer aan de slag op de buitenlandredactie. RTL Nieuws moet destijds al enorm blij met haar zijn geweest want in een mum van tijd was Lammers vaste werknemer van RTL.

Vaste Baan

De eerste echte baan van Daphne Lammers was verslaggeefster bij 5 in het land. Aangezien Lammers als op jonge leeftijd met haar ouders in discussie ging over het nieuws was dit een droombaan voor haar. Ze kon op haar eigen manier nieuws maken en verzamelen. Tijdens deze baan leert Lammers met name dat verslaggeving vooral te maken heeft met goed improviseren. Hoewel 5 in het land een fantastische plek voor Lammers was om heel veel te leren, greep ze toch de kans om voor RTL Nieuws te gaan werken. In 2004 koos Lammers er zelfs voor om te gaan presenteren voor de late editie van Editie NL. In 2009 werkte Lammers met meerdere projecten bij RTL Nieuws en ze werd zelfs gevraagd om per januari 2011 een keer per twee weken op zondag het RTL Nieuws te presenteren. Op 14 febrauri 2014 werd bekend dat Lammers Margreet Spijker zal vervangen als anchor van het RTL Nieuws. Tot april 2014 was Lammers de vaste presentatrice van Editie NL (de vroege editie). Samen met Roelof Hemmen zal zij per 1 april een duo vormen voor de oneven weken RTL Nieuws.

Daphne Lammers Communicatie

In 2008 is Lammers gestart met haar eigen bedrijf. Ze runt sindsdien een communicatiebureau. Met dit bedrijf weet Daphne Lammers haar klanten te informeren over hoe zij een bedrijf op een overtuigende en eerlijke manier kunnen neerzetten. In dit bedrijfje is ook plaats voor trainingen. Daphne organiseert verschillende trainingen om er voor te zorgen dat boodschappen blijven hangen, en helder te communiceren. Samen met Elsemieke Havenga werkt zij samen om deze trainingen tot een groot succes te maken.

Daphne Lammers Getrouwd

Toen Daphne Lammers in 2011 in het huwelijksbootje stapte, en ging trouwen met Bram Birkhoff. Ze waren al 10 jaar samen en hadden al twee kinderen. Lammers heeft expres gewacht met trouwen zodat de kinderen oud genoeg waren om mee te kunnen maken dat hun ouders zouden gaan trouwen. Lammers en Birkhoff trouwde in een appelboomgaard. IN RTL Boulevard werd uitgebreid aandacht besteed aan het huwelijk van Daphne Lammers. Hierin is ze zelfs in haar bruidsjurk samen met Bram te zien in een kort interview. Hoewel Lammers inmiddels al lange tijd getrouwd is, is ze haar charme zeker nog niet verloren. Nederland is massaal op zoek naar bikini foto’s van Daphne Lammers. Hiervoor moeten we je teleurstellen. De bruiloft van Lammers heeft dan misschien voor een groot deel in de spotlights gestaan, maar van haar verdere privéleven laat Lammers het liefst zo veel mogelijk buiten beeld.

One comment

  1. Coby

    Graag zou ik eens willen vragen wat de toegevoegde waarde is van het – voordat het nieuws begint- apart in beeld brengen van met name de dames, die op hooggehakte en enigszins onnatuurlijke houding, de hoofdpunten van het nieuws opsommen.
    In het byzonder noem ik hier Daphne Lammers en de weervrouw Amara Onwuka , die als echte modepoppen met hun benen zogenaamd een stabiele positie aannemen maar dit met een rare knik in de heup ten toon spreiden, waarmee ze zichzelf onnodig een vervelende blessure kunnen toebrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code