Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Daley Blind

Daley BlindDaley Blind werd op 9 maart 1990 geboren in Amsterdam als zoon van voormalig profvoetballer Danny Blind. Voetballen zit bij de familie Blind in het bloed en de kleine Blind speelt dan ook sinds juni 1994 in de jeugdopleiding van AFC Ajax. Op zeventienjarige leeftijd speelde Blind als verdediger mee met de A-jeugd, waar hij kon uitgroeien tot één van de grootste talenten van de jeugdselectie van Ajax. Op 29 maart 2007 tekende Blind een contract tot juli 2010 bij de Amsterdamse club. Daley Blind wordt door vele vrouwen begeerd, maar heeft een relatie met de Amsterdamse Candy-Rae Fleur, die hij kent van de middelbare school. Ondanks zijn succesvolle carrière ziet Blind zichzelf als een normale jongen en beschouwt hij zichzelf en zijn vriendin Candy-Rae als een normaal stel, hoewel hij zich realiseert dat het voor haar soms moeilijk kan zijn dat hij door zijn loopbaan als voetballer veel aandacht krijgt.

Carrière

In 2008 werd Daley Blind verkozen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax. In datzelfde jaar maakte Blind de overstap van de A1 naar jong Ajax. Hij werd hier verkozen tot aanvoerder en speelde voornamelijk op het middenveld. Gedurende het seizoen 2008/2009 trainde Blind tevens mee met het eerste elftal onder leiding van de hoofdtrainer Marco van Basten. Eind 2008 maakte Blind zijn debuut op het hoogste niveau toen hij tijdens een uitwedstrijd moest invallen. Onder trainer Martin Jol werd Blind het seizoen daarna niet langer opgesteld. Om zijn ontwikkeling te stimuleren, werd hij de tweede helft van het seizoen verhuurd aan FC Groningen. Na afloop van de verhuur keerde Blind terug naar Ajax. Op dat moment hadden erg veel clubs interesse in een overname van Blind op huurbasis, maar Ajax stemde hier niet mee in. Martin Jol stelde Blind echter nog steeds niet op, maar toen hij eind 2010 opstapte en Frank de Boer zijn plaats innam, zag Blind nieuwe kansen. Doordat Emanuelson in de wintertransferperiode naar AC Milan vertrok, kon Blind hem vervangen. Op 10 februari 2013 maakte Blind zijn eerste goal in zijn professionele carrière namens AFC Ajax en in april van dat jaar werd bekend dat Blind zijn contract bij de Amsterdamse voetbalclub met drie seizoenen zou verlengen. Daardoor is hij tot 2016 verbonden aan Ajax. In mei 2013, toen Ajax werd gehuldigd voor het 32e landskampioenschap, werd Blind verkozen tot Ajacied van het jaar. Hij speelde bij deze club de meeste wedstrijden in het seizoen 2012/2013 en kwam alle 34 Eredivisie wedstrijden in actie.

WK 2014

Daley Blind werd op 5 mei 2014 door bondscoach Van Gaal opgeroepen voor een trainingsstage in Hoenderloo, die diende als voorbereiding voor het wereldkampioenschap. Eind mei 2014 werd bekend dat Blind toto de definitieve WK-selectie behoorde. In de wedstrijd tegen Spanje gaf Blind twee assists, waarvan één aan Robin van Persie en één aan Arjen Robben. Hierdoor had Blind een groot aandeel in de zege tegen de toenmalige wereldkampioen.

Daley Blind vriendin

Hoewel Daley Blind hier niet opzichtig mee pronkt, is hij al jarenlang gelukkig met zijn vriendin Candy-Rae Fleur (1990). Dat zij net als Blind sportief is, zal voor velen geen verbazing zijn. Kickboksen, hardlopen en dansen behoren tot de verschillende sporten die zij beoefent. Vooral op de dansvloer blinkt zij uit. Blind vindt haar bescheidenheid een mooie eigenschap en zal haar volledig steunen als zij een eigen carrière op zou bouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code