Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Carel van Gelder

Carel van Gelder

Carel van Gelder is opgegroeid in Wijk bij Duurstede. Een stadje dat hij langzamerhand heeft zien groeien tot het gezellige, Bourgondische en levendige stadje aan het water dat het nu is. De betrokkenheid bij de stad, het kennen van de cultuur en de herkenbaarheid van lokale maatschappelijke vraagstukken zijn hem in zijn latere loopbaan goed van pas gekomen. Na het doorlopen van zijn schooltijd heeft hij zich aangemeld als KVV`er bij de Koninklijke Marine. Hierdoor heeft hij niet alleen veel van de wereld gezien, maar ook een hoge mate van loyaliteit en teamgeest kunnen ontwikkelen. Dit fundament heeft hem in zijn gehele loopbaan gesteund.

Carrière

Carel van Gelder heeft een rijk gevulde loopbaan met daarin twee belangrijke accenten. Het eerste accent is zijn brede ervaring in diverse commerciële functies, gericht op sales en marketing, maar ook op het aansturen van grotere teams. Het tweede accent is zijn wethouderservaring die hij in diverse periodes in de gemeente Wijk bij Duurstede heeft opgedaan. In deze periode heeft hij zijn kwaliteiten op het gebied van verandermanagement verder ontwikkeld, en heeft hij soepel leren schakelen in het politiek-bestuurlijke speelveld. Door zijn managementervaring in het bedrijfsleven heeft hij ook een goed gevoel voor processen in de ambtelijke organisatie. Dit kwam de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming vaak ten goede. Door beide accenten in zijn loopbaan, voelt Carel van Gelder zich als een vis in het water als procesarchitect in opdrachten op het snijvlak van publiek en privaat. Juist op dit snijvlak kan hij toegevoegde waarde tonen, want hij spreekt de taal van beide werelden. De rode draad die in de loopbaan van van Gelder steeds weer naar voren komt is een scherpe probleemanalyse, het out- of- the box denken, het streven naar onafhankelijkheid en het procesmanagement. Toch is van Gelder geen Einzelgänger, die te ver voor de troepen uitloopt. Door gericht diverse communicatietechnieken in te zetten weet hij een draagvlak en een goede teamgeest te creëren en gezamenlijk met alle betrokkenen succes te boeken.

Hobby’s Carel van Gelder

Carel van Gelder heeft een passie voor sport. Van jongs af aan is van Gelder actief geweest in de voetbalsport. Tot op latere leeftijd heeft hij op een acceptabel niveau gevoetbald. Naast het voetballen heeft van Gelder in zijn jeugd ook nog de sporten judo en karate beoefend. Ook is van Gelder jarenlang actief geweest als jeugdtrainer bij sportvereniging S.V.F. Van Gelder is later ook als bestuurslid werkzaam geweest bij Stichting Watersport en handbalvereniging Fortissimo die op dat dat moment nog in de eredivisie speelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code