Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Camiel de Clercq

Camiel de Clercq is eigenaar van het bedrijf CEA Systems B.V. Tijdens zijn jeugd is hij vele malen verhuisd. Zo is hij op 2-jarige leeftijd verhuisd naar het prachtige Parijs vanwege de studie van zijn vader. Zijn vader volgde hier een postacademische opleiding op het gebeid van nucleaire technologie. Na het avontuur in Parijs is het gezin de Clercq verhuisd naar Zuid-Frankrijk voor nog eens anderhalf jaar. Na deze anderhalf jaar is het gezin van Camiel weer naar Nederland gekomen waar ze in Voorhout zijn gaan wonen en vervolgens in Middelburg. Hier heeft Camiel ook zijn VWO afgerond aan het St. Willibrord College in 1982.

Jeugdhobby’s en studie van Camiel

In de jaren ’80 werd de sport windsurfen erg populair. Zeeland was dan ook de ideale plek om deze sport te leren en Camiel heeft toen surfschool de Waaier opgezet. Op deze school kon je onder andere leren windsurfen. Maar windsurfen was niet zijn enige hobby. Zeilen en wielrennen is ook iets wat Camiel bezig hield. Na het behalen van zijn VWO diploma is Camiel naar Rotterdam gegaan. Hier is hij bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gaan studeren. Ook ging hij in deze stad op kamers en koos hij ervoor om lid te worden van het Rotterdamse Studenten Corps.

Carrière

In zijn jeugd heeft Camiel de Clercq verschillende bijbaantjes gehad. Maar zijn eerste echte werkervaring heeft hij opgedaan bij Vlek Jenever (UTO), van Nelle Rotterdam, Is Nederland, en Europcar. In 1987 is Camiel begonnen met de oprichting van zijn huidige bedrijf CEA Systems B.V. Dit bedrijf verkoopt technische software op werktuigbouwkundig gebied. Camiels vader was immers werktuigbouwkundig ingenieur en had de nodige kennis en ervaring. Camiel hield zich vooral bezig met de commerciële en financiële kant van het bedrijf.

Hobby’s van nu

Camiel de ClercqDe Clercq is van 1994 tot 2004 lid geweest van de Ronde Tafel Krimpenerwaard. Hiermee heeft hij reisjes gemaakt naar onder andere Engeland en Duitsland om zustergezelschappen te ontmoeten. Na 2004 is Camiel met zijn groep tafelaars zich vooral bezig gaan houden met sportieve en culinaire activiteiten. In 2006 is hij lid geworden van Lions Krimpenerwaard. Ook heeft Camiel in 2010 zijn jeugdhobby wielrennen weer opgepakt. Inmiddels zit hij in een club van 6 wielrenliefhebbers. Camiel houdt bovendien ook van reizen. Frankrijk is nog steeds een geliefde bestemming. Maar ook Italië is een land waar Camiel erg van houdt vanwege zijn charme en culinaire plekjes. Ook Kroatië heeft het hart van Camiel veroverd en hij maakt dan ook graag zeilreizen door de wateren van dit prachtige land. Wintersporten is iets wat uiteraard niet kan ontbreken tussen zijn hobby’s. De Clercq gaat graag met zijn gezin op wintersport om te genieten van de prachtige natuur en buitenrust.

Gezin Camiel

In 1983 heeft Camiel de Clercq in Rotterdam zijn vrouw ontmoet. Samen hebben ze enkele studentenjaren doorgebracht op een flatje. In 1987 is hij samen met haar verhuisd naar Rotterdam Blijdorp. De eerste jaren van het huwelijk van Camiel heeft hij doorgebracht in Rotterdam. Later toen de kinderen kwamen is hij verhuisd naar Krimpen aan den IJssel. Daar zijn dan ook zijn 3 kinderen geboren. Camiel geniet ieder jaar van de heerlijke gezinsvakanties naar Zuid-Frankrijk en Italië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code