Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Brecht van Hulten

Brecht van Hulten is bekend van verschillende programma’s, onder andere het Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland. Sinds 2011 presenteert ze Kassa. Van Hulten werd op 4 juni 1970 in Hilversum geboren. De liefde voor media krijgt ze met de paplepel ingegoten: haar moeder was radioverslaggeefster bij de KRO en haar vader richtte bij diezelfde omroep het documentatiecentrum op, waar Van Hulten in haar tienjaren tijdens de zomers werkt.

Studie en begin carrière

Brecht-van-HultenNa het afronden van de middelbare school koos Brecht van Hulten echter niet voor een studie richting de journalistiek. Ze studeerde Europese Studies in Amsterdam. Tijdens haar studie deed ze diverse buitenlandervaringen op. Zo studeerde ze een jaar kunstgeschiedenis in Granada en gaf ze een aantal maanden Spaanse les aan een stam inheemse vrouwen. Naar eigen zeggen vond ze dit een hele bijzondere ervaring. Toen ze haar studie had afgerond richtte het Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap in Almere op. Hoewel ze de materie interessant vond, beviel het haar niet dat ze in haar eentje in een kantoortje ergens afgelegen in Almere Haven zat. Twee jaar later hield ze het dan ook voor gezien en maakte de overstap naar televisie. Ze werkte in de redactie van de Aso show, doet wat interviews voor Spoorloos en Reporter en werd redacteur voor Spijkers met koppen. Na een tijdje kwam ze erachter dat redactiewerk ook niet iets was dat ze haar hele leven wilde blijven doen. Omdat Van Hulten graag dingen uitlegde aan kinderen en vroeger kinderjuf had willen worden, bedacht ze dat presentator van Het Klokhuis of Het Jeugdjournaal haar eigenlijk wel heel erg aansprak.

Televisie

Zo gezegd, zo gedaan en dus schrijft Brecht van Hulten een sollicitatiebrief naar het Klokhuis, maar daar hebben ze net een kandidaat gevonden. Het Jeugdjournaal blijft dus over, maar daar is de sollicitatietermijn zojuist gesloten. Toch nam ze een bandje van zichzelf op waarin ze vertelde hoe graag ze de baan wilde en bracht dit naar de redactie. Uiteindelijk mocht ze naar een gesprek en screentest komen en kreeg ze de baan. Hoewel ze het erg plezierig werk vond, werd het voor Van Hulten na vijf jaar wel weer tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2005 ging ze dan ook Goedemorgen Nederland presenteren. Na dit een jaar gedaan te hebben stapt ze over naar NOS Actueel, waar ook een functie vrijkwam. Hier presenteerde ze grote uitzendingen rondom speciale gelegenheden als Prinsjesdag en Live Earth. Dit werk deed ze drie dagen in de week en daarnaast werkte ze als inval-presentatrice bij het NOS Journaal.

Kassa

Brecht van Hulten is getrouwd en moeder. Van Hulten stopte als nieuwslezer van het NOS Journaal toen zij met haar man en kinderen naar Italië verhuisde vanwege het werk van haar man. Voor NOS Actueel werkte ze nog wel een jaar freelance. Kort daarna keerden Van Hulten en haar familie door omstandigheden terug naar Nederland. Nieuw werk vinden in omroepland viel Van Hulten tegen en uiteindelijk belandde ze achter de desk bij RTL Boulevard. Na drie uitzendingen gaf ze aan een programma te willen doen dat beter bij haar past en dus presenteerde ze vanaf dat moment Editie NL. In 2011 benaderde de VARA haar om Felix Meurders, presentator van Kassa, op te volgen en werd ze de nieuwe presentatrice van het consumentenprogramma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code