Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom is geboren op 14 januari 1966 in Vlaardingen. Ze staat in Nederland bekend als nieuwslezeres bij de NOS. Bij Studio Sport werkte ze als presentatrice en later is ze op aandringen van haar hoofdredacteur het nieuws gaan lezen bij het NOS Journaal.

Jeugd en Studie

Astrid Kersseboom heeft haar middelbare schooltijd doorgebracht in Schiedam. Toen ze klaar was met haar middelbare school wist ze niet precies wat ze nou echt wilde gaan doen, omdat er zoveel dingen waren die ze graag wilde doen.  Muziekwetenschappen en de Hogere Hotelschool leken haar wel wat. Maar ook de opleiding bij de Koninklijke Militaire Academie leek haar een leuk vooruitzicht. Uiteindelijk kiest Astrid voor een journalistieke studie. Voor haar gevoel was het studeren van journalistiek een soort samenkomst van alles wat ze graag deed. Zo studeerde ze in 1987 af van de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Loopbaan

Astrid KersseboomNa haar afstuderen in Tilburg kreeg Astrid Kersseboom een baan als bedrijfsjournalist bij het Energiebedrijf Rotterdam. Ruim een jaar laten maakt Astrid Kersseboom de switch naar Omroep Brabant. Hier heeft Astrid negen jaar gewerkt met veel verschillende taakjes. Ze werkte hier als verslaggever, redacteur en presentator. Doordat ze zo veel verschillende taakjes mocht uitvoeren heeft ze goed kunnen kijken wat ze nou precies leuk vond. Astrid ziet vooral toekomst in het presenteren en in 1988 maakt ze dan ook de overstap naar NOS. Hier gaat ze aan de slag als nieuwslezer voor het radionieuws. Soms wordt Astrid ook gevraagd als invalster voor het Radio 1 Journaal. In 2001 was de NOS op zoek naar een nieuwe presentator voor Studio Sport, en hier solliciteerde Astrid dan ook voor. Ze mag voortaan de ochtenduitzendingen van Studio Sport presenteren. Later, in 2002, solliciteert Astrid bij het NOS Journaal, maar ze wordt niet aangenomen als vaste presentator. Ze mag wel in oktober van dat jaar zo af en toe invallen. Sacha de Boer liet in 2013 weten dat ze ging stoppen bij het NOS Journaal, en Astrid bood zich dan ook aan als opvolgster. Helaas werd ze hiervoor afgewezen, als het aan haar ligt vindt de NOS haar gewoon te oud.

Inhuldiging Koning Willem Alexander

Astrid Kersseboom presenteerde al vanaf 2007 de traditionele televisie-uitzendingen rondom Koninginnedag, Prinsjesdag, en Veteranendag. Zo was zij ook de presentatrice die aan het werk was tijdens de Koninginnedag van 2009 in Apeldoorn.  Astrid was een van de presentatoren die de marathonuitzending van de inhuldiging van Koning Willem Alexander op zich nam. Samen met Rob Trip en Kysia Hekster stond zij voor de grote uitdaging om deze inhuldiging in kaart te brengen. Tijdens de inhuldiging zat Astrid samen met Rob Trip in het glazenhuis van de NOS op de Dam.

Persoonlijke leven van Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom heeft al lange tijd een relatie en is gelukkig getrouwd. Zij woont samen met haar man twee kinderen in de regio Utrecht. Haar vader (Eef Kersseboom) is een belangrijk figuur in haar leven. Samen met hem schreef ze het boek: “Rotterdam aan de hand van mijn (groot)vader. Verhalen Over de Maasstad”.

4 Comments

 1. Yvonne ekkel

  Voor Astrid , je straalt en ik vind het geweldig dat je zo bent afvallen. En de kleding die je draagt, prachtig. Je ziet er geweldig uit! Top! Ik zou wel willen weten wie jou kleedt, wil je me aub laten weten! Alvast hartelijke bedankt! En nog even, je ent voor mij een geweldig nieuwslezeres! Groeten van Yvonne Ekkel

 2. Gwen

  Op 16 januari keken we naar het NOS Journaal en maakte mijn partner (41 jaar, mannelijk) de opmerking dat je een goede nieuwslezeres bent met een prettige (lichte, hij bedoelt niet zachte) stem. Ik beaamde dat en we vroegen ons af of jij nu de vaste nieuwslezeres bent, en zochten dat op. We begrijpen nu dat je invalt, maar voor ons had je ook heel goed de vaste kunnen zijn! Vriendelijke groet, Gwen Boon (41 jaar, vrouw)

 3. Paul

  Mevr. Kerseboom,

  uw presentatie van het nieuws naar de kijkers vind ik perfect.
  Uw mimiek, verstaanbaarheid en als het ware betrokkene, het nieuws overbrengen, is voor mij een dagelijkse goede fijne ervaring.
  Laat uw invalbeurt omzetten in een vaste aanstelling. Mevr. Steenhuizen in uw “inval rol”!

  Groet
  Paul Verbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code