Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Art Rooijakkers

Art RooijakkersArt Rooijakkers werd geboren in Geldrop op 29 augustus 1976 en groeide er tussen de Brabantse gezelligheid op. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Art hield van avontuur en spelletjes. In het bos van zijn oom was hij als kleine jongen altijd bezig met ravotten en speurtochten. Art ging in Eindhoven naar school waar hij zijn VWO diploma behaalde op het Augustinianum. Na zijn middelbare schooltijd besloot Art om bedrijfskunde te gaan studeren in Rotterdam. Waarschijnlijk miste hij toch het Brabantse leventje, want hij besloot te stoppen met zijn studie in Rotterdam, en te beginnen aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Zelf ziet Art dit niet als een slechte beslissing, want het was absoluut niets voor hem.  Als klein jongetje had Art de droom om veel te reizen. Deze droom werd verwezenlijkt toen hij werd gevraagd als presentator voor het programma Peking Express.

Wie is de Mol?

In 2011 deed Art Rooijakkers mee aan het elfde seizoen van het televisieprogramma Wie is de Mol?. Hij speelde het spel vol passie en trucs, en wist dan ook de winnaar te worden van deze elfde editie. Wie is de mol? had echter nog geen genoeg van Art, en vroeg hem in datzelfde jaar nog als presentator van het volgende seizoen Wie is de mol? Sinds 2012 presenteert hij dit populaire programma, en  inmiddels is bekend dat Art Rooijakkers ook de komende twee seizoenen nog als presentator te zien zal zijn. De AVRO liet in een interview weten erg blij te zijn met deze prettige samenwerking. Ze zijn dan ook erg enthousiast over de contractverlenging van deze “veelzijdige presentator”. In 2013 mocht Art Rooijakkers de 48e Gouden Televisier-Ring in ontvangst nemen voor het programma van Wie is de mol?

Carrière Art Rooijakkers

Voordat de carrière van Art Rooijakkers zo’n grote sprong maakte, werkte hij nog bij verschillende andere programma’s en zenders. Zo was Art werkzaam bij NOVA en AT5. Voor NOVA maakte Art programma’s over zowel binnen-, en buitenland. Zijn werk bij NOVA bleef niet onopgemerkt want in 2001 ontving hij de Gouden Tapeje voor een reportage die hij had gemaakt over de lange wachtlijsten die we in Nederland hebben voor dementerende ouderen. De reportage besteedde aandacht aan de gevolgen van deze wachtrijen. Ook was Rooijakkers nog werkzaam als reporter voor Expeditie Robinson, een zeer gewaardeerd en beroemd programma van RTL 4.

Privéleven Art Rooijakkers

Art Rooijakkers beseft maar al te goed dat het leven in de televisiewereld erg vluchtig is. Als zijn vrienden en vriendin hem niet met beide benen op de grond hadden gezet, was de kans groot geweest dat hij een “doorgesnoven cokehead” zou zijn geworden. Hoewel hij erg veel van huis weg is door zijn drukke baan, weet Art Rooijakkers de relatie met zijn vriendin goed te onderhouden. Een sterke thuisbasis is voor Art een van de belangrijkste aspecten van zijn leven. Zeker omdat het televisiewereldje onwijs hard werken is. Art Rooijakkers is al ruim tien jaar samen met zijn vriendin  wie tevens werkt voor de eindredactie van Wie is de mol?. Vooralsnog is Art Rooijakkers niet getrouwd, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code