Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Arno Lubrun

Arno LubrunArno Lubrun, country manager van Facebook Benelux, is geboren op 1 februari 1971 te Nijmegen. In zijn jeugd was Lubrun woonachtig in Limburg waar hij in 1990 slaagde voor het vwo op het Elzendaalcollege. Hierna moest hij een studiekeuze maken, zijn voorkeur lag op creatief vlak, maar Lubrun achtte ‘’iets’’ met wiskunde en economie als een wijzere keuze. Zijn creativiteit uitte hij in zijn passie voor computers, al in de jaren tachtig kreeg hij van zijn vader een spelcomputer en op zijn zeventiende maakte hij voor de Amiga het spel ‘Starways’. In 1997 studeerde Lubrun af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waar hij de studie econometrie volgde met als afstudeerrichting bedrijfsinformatica. Hij wilde graag weg uit Limburg en Amsterdam leek hem dé plek om te gaan studeren. Hij is er dan ook niet meer vertrokken, Arno Lubrun heeft een relatie met Yvonne Nijmijer met wie hij samen met hun drie kinderen in Amsterdam woont.

Carrière

Tijdens zijn studie werkte Arno Lubrun bij Xs4all aan de helpdesk. Het internet was in die tijd nog klein, maar Lubrun was ook toen al gefascineerd. Na zijn studie econometrie werkte Lubrun bij IT-bedrijf Lotus waar hij productmarketing deed. Alhoewel marketing misschien niet de meest logische keuze is bij zijn studie, is het voor Lubrun persoonlijk wel logisch: Wat techniek met mensen kan doen, is altijd een natuurlijke interesse geweest. In 2001 ging Lubrun bij Microsoft werken waar hij uiteindelijk tot 2011 werkzaam blijft. In die tijd bekleedde hij meerdere managementfuncties. Vanaf 2001 allereerst als projectmanager bij Microsoft Services en daarna in 2007 als ‘Practice Manager Global Accounts’, een baan waarvoor hij de hele wereld over reisde. Toen zijn dochter geboren werd, wilde hij meer vastigheid waardoor hij in Nederland in de online tak terecht kwam. Lubrun werkte zichzelf omhoog binnen het bedrijf en schopte het in 2009 als ‘Directeur Microsoft Advertising Nederland’. Met de laatstgenoemde functie binnen Microsoft kreeg Lubrun de kans van dichtbij mee te maken hoe techniek en online media levens kan veranderen en daarnaast krijgt hij de kans daaraan zelf een bijdrage te leveren. Hij werkt binnen deze functie onder andere met online adverteren binnen zoekmachine Bing en ‘ingame advertising’.

Facebook

In 2011 gaat Arno Lubrun weg bij Microsoft Nederland om aan de slag te gaan als directeur voor Facebook Benelux in een kantoor in Amsterdam. Een interessante baan, al is het maar omdat Lubrun via de video-chat iedere week contact heeft met Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook. Naar eigen zeggen kan hij binnen deze functie zijn drie belangrijkste passies, namelijk techniek, mensen en creativiteit, combineren. Hij noemt het dan ook een baan die maar eens in je leven voorbij komt. Daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in: Er zijn, vooral in Europa, weinig functies te vergeven binnen Facebook. Facebook Nederland houdt zich vooral bezig met sales, marketing en voorlichting om zo bedrijven enthousiast te krijgen om te adverteren op het platform. In Nederland probeert Lubrun met Facebook vooral klein en wendbaar te blijven om zo goed te kunnen inspelen op het snel veranderende online medialandschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code