Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Arjen Heere

Arjen HeereArjen Heere is een Rotterdammer in hart en nieren en de oprichter van Heere Advocaten. Op 29 september 1964 zag hij het levenslicht in Rotterdam, waar hij samen met zijn jongere broer Joost en zijn zus Jacqueline opgroeide. Heere ging in Rotterdam naar de basisschool en was als kind vooral bezig met buitenspelen en voetballen. Ook bomen hakken is een van Heere zijn hobby’s, wat hij dan ook altijd deed wanneer ze naar de familie in Zuid-Laren gingen. Begin jaren ’80 ging Heere naar het Marnix Gymnasium. Vervolgens maakte hij de overstap naar het Melancheton Atheneum, waar hij in 1985 eindexamen deed. Tijdens zijn middelbare schoolperiode had Heere een bijzondere bijbaan, hij was namelijk vuilnisman bij het Rotterdamse afvalbewerkingsbedrijf Roteb. Hij veegde op de Coolsingel en stond hij achterop de vuilniswagen die door de volksbuurt Crooswijk reed. Hierna werd het tijd om te studeren en verhuisde Heere naar de Munstraat in Utrecht om daar aan de studie rechten te beginnen, die hij in 1993 afrondde. Tijdens zijn studententijd is Heere onder andere lid van het Utrechtse studenten corps. Na zijn studie rechten begint Heere aan een post academisch leergang arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam. Heere heeft drie kinderen, Emma, Maas en Mikkel, waarmee hij samen met zijn vrouw Marijke in Rotterdam woont.

Carrière

Arjen Heere begon zijn carrière met een jaar doceren aan het Molengraaf Instituut in 1993, waar hij praktisch procederen onderwees. Na enkele jaren bij Ploum Lodder Princen in Rotterdam te hebben gewerkt, ging Heere in 1999 als arbeidsrechtadvocaat aan de slag bij Loyens & Loeff. Hier heeft hij drie jaar gewerkt tot en met 2002. Waar hij op het Marnix Gymnasium nog aan de rector liet weten het beroep van boswachter of houthakker na te streven, was hij uiteindelijk al snel verkocht toen zijn moeder als tolk werkzaam was op de rechtbank “The Old Baily” in Londen. Heere zijn ambitie was advocaat worden en op 1 april 2005 begon hij zijn eigen advocatenkantoor in Rotterdam. Het kantoor draagt sinds juni 2014 de naam Heere Advocaten, waar het eerder bekend stond als Heere- Van der Horst Advocaten en Heere Egeter. Het kantoor bleek succesvol en al snel werd het pand aan de Javastraat, met uitzicht op de Maas, te klein en moest er verhuisd worden. De Maastorenflat in het centrum van Rotterdam bleek een geschikt pand met ruimte voor de groei-ambities die Heere Advocaten heeft. Heere is verantwoordelijk voor de advisering van cliënten, zorgt dat er vorm wordt gegeven aan de groei-ambities en leid op deze manier zijn kantoor naar de toekomst. Het meest interessante aan zijn baan vindt Heere de afwisseling. Verder maakt de vrijheid die komt kijken bij het ondernemerschap dat Heere zijn drukke baan en gezinsleven kan combineren. Beiden vergen een 24 uur per week mentaliteit en zorgen voor verantwoordelijkheid en gebondenheid.

Sport en roeien

Arjen Heere is altijd al actief geweest op het gebied van sport. Zo zat hij tijdens zijn studententijd niet alleen bij de ijsclub en Heeren X, verenigingen binnen het USC. Hij was ook lid van de Bob en Slee vereniging de Vliegende Hollander. Verder roeide Heere wedstrijden bij de Utrechtse Roeivereniging Triton en hielp hij de Varsity organiseren voor de KNRSB. In zijn roeiperiode heeft Heere onder andere de Oude Vier gestart tijdens de Varsity in 1990, waar ze naar eigen zeggen de concurrenten uit Delft er met de winst vandoor lieten gaan. Een jaar eerder was Heere onderdeel van de snelste Nederlandse 8+ tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen. Hiermee verdiende Heere een uitzending om naar de prestigieuze Henley Royal Regatta in Henley on Thames te gaan. Maar ook na zijn studententijd bleef Heere actief in het sportleven. Heere werd 1e vicevoorziter van juridische zaken bij de Nederlandse Bob en Slee bond, maar werd met name actief binnen de roeiwereld. Heere vervult altijd de “hazenfunctie” binnen een bestuur; ontzettend snel van start gaan om zo de boel op te jutten en het vervolgens lekker rustig aan doen richting het einde. Zo was hij tot voorkort secretaris van de Koninklijke Roei en Zeilvereniging de Maas en is hij op dit moment bezig met het organiseren van het WK 2016 wat in Rotterdam zal plaatsvinden. Heere heeft hierbij de taken voor Marketing en Sponsoring externe contacten. Naast alle bestuursfuncties houdt Heere zijn conditie op peil door zelf regelmatig nog een potje te roeien, of te voetballen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code