Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Arie Boomsma

Arie BoomsmaArie Ate Boomsma is geboren op 18 januari 1974. Boomsma is een televisiepresentator en fotomodel. Hij groeide op in een domineesgezin en was woonachtig in Marken. Later woonde hij onder andere in Leersum, Stiens en Apeldoorn. Na de middelbare school ging hij psychologie en communicatie in de Verenigde Staten. Daar basketbalde hij fanatiek. Boomsma is met zijn lengte, bijna twee meter, zeer geschikt voor de balsport. Na zijn terugkomst in Nederland werkte Boomsma enige tijd als fotomodel.

Arie Boomsma op televisie

Boomsma was voor het eerst op televisie te zien in het programma ‘Uhhh… Vergeet je Tandenborstel Niet!’. Hij speelde hierin als glazenwasser. Hierna speelde Boomsma mee in de televisieserie Finals, wat op BNN te zien was. Na deze serie werkte hij acht maanden als omroeper voor Yorin. Boomsma presenteerde in 2006 het programma ‘Een Betere Buurt’ bij de Evangelische Omroep. De reden hiervoor had te maken met het boekje dat Boomsma samen met zijn vader, predikant Pieter Boomsma, had geschreven. Dit boekje gaat over geloofsvragen. Hiermee speelde hij zichzelf in de kijker bij het christelijke deel van de bevolking. Boomsma ondersteunde ook actief de promotie van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van november 2006. In 2007, 2008 en 2009 presenteerde Boomsma verschillende programma’s.

In 2009 werd Boomsma drie maanden geschorst door de Evangelische Omroep. De reden hiervoor was dat Boomsma had geposeerd in het tijdschrift L’Homo. Dit tijdschrift verscheen eenmalig en werd gemaakt door het magazine Linda. Boomsma was schaars gekleed op de foto’s. Vanwege zijn schorsing kon Boomsma een aantal programma’s niet presenteren. Na zijn schorsing ging Boomsma door bij de EO. In oktober verliet Boomsma de EO voor de KRO. Hij presenteerde onder andere de programma’s ‘KRO’s Uit de Kast’, ‘Flikker Op’ en ‘Over de Streep’.

Relaties

Boomsma had in het verleden een relatie met Kieu Vuong. In 2011 kwam er echter na veertien jaar een einde aan hun relatie. De twee waren zelfs verloofd in 2008. Enkele maanden later wisselden zij huwelijksgeloften uit in de Verenigde Staten. Het huwelijk was echter in Nederland niet rechtsgeldig omdat de twee niet voor de wet waren getrouwd. De reden voor de break-up was onbekend. Wel liet Boomsma weten dat zijn propvolle agenda soms ten laste kon gaan van zijn relatie. Boomsma is heden ten dage vrijgezel. Hij geeft aan dat hij snel verliefd is, maar ook snel verveeld. Dit baart Boomsma zorgen. Toch blijft hij verlangen naar iets wat duurzaam is.

Arie Boomsma en homoseksualiteit

Boomsma zet zich al jarenlang in voor meer acceptatie voor homoseksualiteit. Boomsma is ervan overtuigd dat elke man van andere mannen kan zien of ze aantrekkelijk zijn. Mannen zijn er alleen bang voor om dit toe te geven. Volgens Boomsma vinden mannen dit eng, omdat ze anders voor homo worden uitgemaakt. Begin 2013 werd Boomsma zelfs genomineerd voor een Emmy voor zijn programma ‘Over de Streep’. De Emmy ging echter aan hem voorbij. Hij kan echter leven met het mislopen van deze Emmy. Boomsma blijft trots op zijn nominatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code