Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Antoine Endtz

Antoine EndtzDe ondernemer en advocaat Antoine Endtz werd geboren op 1 december 1959 en groeide op in Den Haag. In 1984 studeerde af als Meester in de Rechten nadat hij zijn bacheloropleiding Nederlands Recht en masteropleiding Corporate Law aan de Universiteit Leiden had voltooid. Sindsdien is hij werkzaam als advocaat. Naast de Nederlandse taal beheerst Antoine ook de Franse taal uitstekend. Toen hij in 1984 startte bij het advocatenkantoor Stibbe, is hij zes jaren lang werkzaam geweest in Amsterdam en Parijs. Daar heeft hij in 1985 aan de prestigieuze Université Paris-Sorbonne een postdoctorale specialisatieopleiding Europees Recht gevolgd. Endtz heeft zowel Nederlandse en Franse bedrijfsleven bijgestaan met zijn kennis op het gebied van internationaal ondernemingsrecht. In 1990 is hij als partner gestart bij Höcker Advocaten, een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich onder andere richt op ondernemingsrecht, arbeidsrecht en intellectueel eigendoms-, ICT- en mediarecht. Als advocaat was Antoine wederom gespecialiseerd in het bijstaan van ondernemingen in (internationale) samenwerkingsverbanden, met een accent op de media en communicatiewereld. Twintig jaren is Endtz werkzaam geweest bij dit kantoor, tot hij in 2010 met zijn eigen onderneming startte.

Endtz & Co Advocaten

Na jaren voor gerenommeerde advocatenkantoren te hebben gewerkt is Antoine in 2010 gestart met zijn eigen onderneming: Endtz & Co. Deze onderneming richt zich voornamelijk op de Retail, ICT en Vastgoedbranche en houdt kantoor in het zuiden van Amsterdam, dichtbij Amstelveen. Dit kantoor onderscheidt zich van anderen door te werken met een vaste en innovatieve prijsformule. Op deze manier trekt Endtz & Co ondernemingen aan die over het algemeen minder snel juridische bijstand zouden vragen vanwege de snel oplopende tarieven die andere kantoren hanteren. Endtz & Co is het eerste advocatenkantoor waar men juridische bijstand ontvangt voor een vast en vooraf overeengekomen bedrag. Dat wil zeggen dat Endtz & Co niet werkt met uurtarieven, maar een zaak als geheel behandelt door middel van een projectovereenkomst. Naast de unieke prijshantering maakt Endtz & Co ook gebruik van een vernieuwde dienstverlening: juridische management. Deze dienstverlening houdt in dat bedrijven tegen een vast bedrag al hun juridische aangelegenheden kunnen laten organiseren door Endtz & Co. Dit scheelt aanzienlijk in kosten voor het bedrijf, en werkt bovendien preventief en efficiënt. Juridische ondersteuning kan op deze manier accuraat geboden worden. Antoine Endtz is anno 2013 werkzaam advocaat en managing partner bij Endtz & Co.

Haute nouveauté wordt beloond

De innovatieve prijsformulering die Antoine Endtz hanteert valt in de smaak. In 2012 ontving zijn kantoor een “Gouden Zandloper” als winnaar van de categorie “advocatenkantoren met het meest innovatieve prijsarrangement”. De Gouden Zandloper wordt jaarlijks uitgereikt aan advocaten en advocatenkantoren door KSU Uitgeverij. Een respectabele prijs voor vooruitstrevende advocaten. Daarnaast is Antoine Endtz, als persoon, onlangs uitgeroepen tot “Nieuwe Held” in het toonaangevende magazine Quote. In dit artikel werden Nederlandse ondernemers aangehaald die, in deze tijden van crisis, op een vernieuwende manier te werk gaan om de wereld en de markt te verbeteren. Antoine en zijn onderneming Endtz & Co ontvingen deze titel vanwege hun creatieve en originele wijze van werken met de prijsformule en het juridische management.

Nevenactiviteiten

Dat Antoine Endtz graag zijn bijdrage levert aan nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen in de wereld en van de (internationale) markt blijkt niet alleen uit zijn werkzaamheden als advocaat, maar ook uit zijn nevenactiviteiten. Naast diverse adviesfuncties in het bedrijfsleven is Antoine acht jaar voorzitter geweest van de Franse Kamer van Koophandel, en al meer dan 21 jaar “Honorary Board Member” van de Franse Kamer van Koophandel. Naast de onderneming Endzt & Co heeft hij ook de Stichting Mendtz & Co opgericht, die gratis juridische bijstand verleent aan door de stichting aangewezen doelenorganisaties. Deze dienst wordt, onder toeziend oog van Endtz, verleend door rechtenstudenten. Antoine Endtz is een man met een hart voor zijn vak, maar ook andere maatschappelijke doelen worden door hem ondersteund. Ook op een heel ander gebied zet hij zich in, namelijk voor de strijd om het misbruik van kinderen de wereld uit te bannen. Zo heeft Endtz in 2012 meer dan zevenduizend euro opgehaald voor het goede doel Stichting Stop Kindermisbruik. Antoine Endtz volgt zijn idealen, op werkgebied en daar buiten.

Meer over Antoine Endtz is onder andere te vinden op zijn eigen website op http://www.antoineendtz.com en op de Linkedin-pagina van Antoine Endtz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code