Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Anouk Maas

Musicalactrice Anouk Maas zag op 31 juli 1986 het levenslicht. Anouk Maas was al jong bezig met dans. Op haar vierde ging ze op klassiek ballet en op haar negende werd ze aangenomen op een dansacademie die dansers klaarstoomt voor een opleiding op het hoogste niveau. Toen ze elf jaar was kreeg ze de hoofdrol in de musical Annie en kwam ze erachter dat dit was wat ze wilde: niet alleen dansen, maar ook zingen en acteren.

Opleiding

Anouk Maas studeerde aan de Fontys dansacademie Musicaltheater in Tilburg. Tijdens haar studie deed ze mee aan de schoolproductie Musical Gala The History Of The musical. Musical Mania en The Life. Ook kreeg ze daar zangles van Jack Breikers en Margot Giselle.Ook deed ze mee aan een samenwerkingsproject met de Arts Educational School for Musical Theater in Londen en volgde ze danslessen in New York, aan het Broadway Dance Centre.

Musical

Anouk Maas

In 2009 ontving Anouk Maas de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent voor haar rol in The Sound of Music. Per september 2013 speelde Anouk Maas de hoofdrol in de musical Flashdance. Dit is haar eerste echte hoofdrol. Eerder speelde ze kleinere rollen in de musicals The Sound of Music, Evita, Miss Saigon en Hairspray. Ook over de grenzen bleef ze niet onopgemerkt: In Duitsland speelde ze in grote producties als We Will Rock You, Saturday Night Fever en Fame. Wel had was ze understudy voor de rol van Fiona in de musical Shrek, die ze later overnam van Kim Lian van der Meij. Maar de hoofdrol vertolken in Flashdance is als een droom die uitkomt voor Maas. Ze had er naar eigen zeggen jaren op gewacht, maar volgens haar was het het juiste moment: ‘Het is nu precies de juiste tijd. Ik ben er klaar voor, ik ben gegroeid in mijn spel en heb een bepaalde volwassenheid bereikt.’ Die volwassenheid heb je volgens haar nodig om een hoofdrol te kunnen spelen in zo’n grote productie: ‘Je draagt de show. Maar het is geweldig.’ Na deze hoofdrol ging haar carrière in een stijgende lijn: in het najaar van 2014 speelt ze Maria in ‘The Sound of Music’.

Televisie

Anouk Maas was ook te zien op televisie, in gast- en bijrollen. Zo was ze te zien in ‘Moeder ik wil bij de Revue’, ‘GTST’ en ‘Van god los’. Ook spreekt ze stemmen in voor tekenfilms. Naast acteren en zingen kan Maas ook nog presenteren. Ze presenteert Nick Battle, een programma op Nickelodeon. Ze vindt het makkelijk te combineren met haar andere werk. Bovendien is Maas niet iemand die graag stilzit. Zo liet ze eens weten van uitdagingen te houden en graag nieuwe dingen aanpakt. Het meespelen in een toneelstuk of film spreekt haar dan ook aan. In het vijftiende seizoen van Expeditie Robinson heeft Anouk Maas deelgenomen, wat te zien is vanaf 4 september op RTL 5. Hoe denk jij over de deelname van Maas aan Robinson 2014? Was je het eens met al haar genomen besluiten? Reageer hieronder!

Privé

Anouk Maas is op het moment van schrijven vrijgezel. Ze woont samen met een vriend in Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code