Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

André Phiferons

André Phiferons is directeur van Phiferons adviesgroep BV, in het verleden is hij als directeur actief geweest bij verschillende woningcorporaties. Phiferons werd op 24 juni 1958 in Helmond geboren. Hij ging van 1971 tot 1977 naar het van der Putt lyceum in Eindhoven, waar hij zijn atheneum diploma behaalde. Daarna behaalde hij in 1983 zijn doctoraal bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

Carrière 

André-PhiferonsVan 1983 tot 1987 heeft André Phiferons als organisatieadviseur bij de gemeente Eindhoven gewerkt. Vervolgens werkte hij van 1987 tot 1993 als senior organisatieadviseur voor woningcorporaties en gemeentelijke woningbedrijven bij de Nationale Woningraad. In 1993 heeft hij als zelfstandig ondernemer een organisatie adviesbureau gestart onder de naam Phiferons adviesgroep BV. Hiermee verzorgt hij voornamelijk interim management en richt zich op concept ontwikkeling, organisatie ontwikkeling, verander management en nieuwe concepten voor zorg en vastgoed. Phiferons is daarnaast directeur geweest bij organisaties zoals Van Nimwegen & Partners (1993-1998), Centrada Wonen (1997-2001), Huis & Erf (2006-2011) en Brinvast BV (2011-2013).

Werkzaamheden

Onder de werkzaamheden van André Phiferons voor Centrada viel het leidinggeven aan de fusie tussen Woningbouwstichting Lelystad en De Opdracht. Voor de nieuwe gefuseerde organisatie Centrada heeft hij een nieuwe visie en strategische koers opgezet, vormgegeven aan een nieuwe organisatie, een nieuw besturingsmodel, een nieuw imago en identiteit, een nieuwe positie in Lelystad, nieuwe samenwerkingsvormen (met gemeente, makelaardij, aanbieders van zorg en service). Voor Huis & Erf in Schijndel heeft Phiferons rust en continuïteit in de bestuurlijke organisatie gerealiseerd, de werkorganisatie getransformeerd van een gesloten naar binnen gerichte organisatie naar een op klanten en omgeving georiënteerde moderne dienstverlener. Daarnaast heeft Phiferons het imago verbeterd, samenwerking met maatschappelijke partners tot stand gebracht, de positie in de regio verstevigd en maatschappelijke prestaties vergroot in samenwerking met maatschappelijke partners.

Nevenwerkzaamheden

Naast zijn werk voor verschillende woningcorporaties en woningbouwverenigingen en zijn werkzaamheden in de vastgoedwereld is André Phiferons onder andere mede initiatiefnemer en bestuurder Stichting Beheer Onderhoudsvrije Tuinen. Dit is een woonconcept voor ouderen. Daarnaast is hij CEO geweest van Go Dutch Consortium, een netwerkorganisatie van vooraanstaande Nederlandse bedrijven op het gebied van stedenbouw, architectuur, waterbeheer, duurzaamheid, verandermanagement en sociale, financiële en economische advisering met betrekking tot integrale gebiedsontwikkeling. Aan deze organisatie heeft Phiferons leiding en structuur gegeven. In de loop van de jaren heeft Phiferons diverse cursussen en trainingen gedaan op het gebied van communicatieve vaardigheden, organisatieadvieswerk, automatisering, financiën, filosofie, leidinggeven, het besturen van organisaties en veranderingsprocessen.

Privéleven

De volledige naam van André Phiferons is Andreas Johannes Josephus Maria Phiferons. Hij is getrouwd met Monique en heeft 3 kinderen: Martin, Susanne en Kim. Phiferons gaat graag met zijn gezin op reis naar Italië of Zuid-Frankrijk, maar ook Zuid-Afrika is een geliefde bestemming. In zijn vrije tijd golft Phiferons graag, hij is lid van golfclub Dorhout Mees in Biddinghuizen. Phiferons heeft altijd graag aan voetbal gedaan, maar na 40 jaar actief gevoetbald te hebben is hij alleen nog supporter. Van 1984 tot 1987 is hij voorzitter geweest van zijn club RKVV Brabantia in Eindhoven. Phiferons beschikt over een Twitter account, hier lijkt hij echter niet erg actief op te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code