Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Ancilla Tilia

Ancilla Tilia zag in 1985 het levenslicht in Rotterdam. Tilia is een Playmate, fetishmodel, presentatrice en sinds korte tijd actief in de politiek en als activiste. Ze werd geboren als Linde van de Leest, maar gebruikt deze naam niet meer en heeft deze naam ook officieel in haar huidige naam laten veranderen. Ancilla Tilia woonde tot haar zesde in haar geboortestad Rotterdam. Daarna woonde ze vijf jaar in Antwerpen, België, om in 1996 weer naar Nederland terug te keren. Sinds 2011 woont Ancilla Tilia in Amsterdam.

Model

Ancilla tilia

Ancilla Tilia zat nog op het gymnasium toen ze door een fotografe werd ontdekt. Ze maakte de opleiding niet af, want toen ze niet meer leerplichtig was stopte ze met school. Veel van de dingen die ze op school leerde interesseerde haar niet. Liever had ze gehad dat ze zich op school echt in een zaak verdiepte, in plaats van van alles maar een klein beetje te weten. Vroeger had ze nog wel eens de gedachte dat ze toch een opleiding had moeten doen, maar tegenwoordig weet Tilia dat ze alles zelf kan leren en je daar niet per se voor naar school hoeft. In 2004, als ze achttien jaar is, verschijnt Tilia als playmate in Playboy. Tegen haar wens in publiceerde het mannenblad haar geboortenaam. Hierna vertrok ze naar Los Angeles. In 2009 en 2012 stond Ancilla Tilia op de omslag van Playboy. Ook de cover van tijdschrift FHM sierde zij twee keer. Daarnaast stond ze op de voorbladen van Sp!ts, het Rotterdams Dagblad, Viva, Aktueel en Panorama. Ook was ze in 2010 drie keer in de Amerikaanse Playboy Special Editions te bewonderen.

Activiste en politiek

In 2008 werd Ancilla Tilia uitgeroepen tot ‘Meest Sexy Vegetariër’ door Wakker Dier. Sindsdien zet ze zich in voor de stichting. Daarnaast is Tilia sinds 2012 werkzaam voor privacy-organisatie ‘Bits of Freedom.’ Met problemen met privacy was ze zelf al in aanraking gekomen toen Playboy haar naam zonder toestemming had gepubliceerd. Toen ze vernam dat burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom moeite had met het werven van donateurs bood Tilia haar hulp aan en kon ze als vrijwilliger op het kantoor van de organisatie aan de slag. In 2014 werd bekend dat Tilia de politiek in wilde gaan en deed zij namens de Piratenpartij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam. Ze wilde echt wat bereiken en vond daarom de politiek een logische vervolgstap.

Tv en schrijven

Naast het modellenwerk is Ancillia Tilia ook presentatrice. Tussen 2007 en 2009 was Tilia sidekick van Giel Beelen in zijn programma ‘Nachtegiel’. Dit was ook op televisie te zien. Na de halfjaaropleiding ‘Acteren voor de camera’ aan Theaterschool de Trap te hebben afgerond ging ze in 2009 ‘Feesten met Ancilla’ presenteren op Flabber.nl. Sinds 2013 is Tilia te zien in Comedy Central-serie ‘Popoz’, waarin ze lijkschouwer Leo speelt. Ancillia Tilia had tussen van 2008 tot 2010 haar eigen rubriek in tijdschrift FHM (‘Vraag het Ancilla’). Ook schreef ze opiniestukken voor Joop.nl, die goed gelezen worden. In het jaar daarna schreef zij een openhartige brief aan zichzelf die werd gepubliceerd in het boek ‘Aan mijn jongere ik’. In 2013 won Ancilla Tilia de Nationale Reistest van BNN. Tilia was in 2014 te zien in de vijftiende editie van Expeditie Robinson, waar ze haar liefde voor latex even heeft moeten laten rusten. Wat vond jij van de deelname van Tilia aan Robinson 2014? Reageer hieronder!

One comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code