Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Allard Borleffs

AllardAllard Borleffs werd op woensdag 10 december 1969 geboren in Haren in de provincie Groningen. Zijn bassischooltijd heeft hij doorlopen in Haren en zijn middelbare schooltijd heeft hij doorgebracht aan de Turfsingel en Kruitlaan op het Praedinius Gymnasium te Groningen. Borleffs heeft twee oudere broers en één zus, waarmee hij samen met zijn ouders in Haren heeft gewoond totdat hij zijn  gymnasium diploma behaalde. Nadat hij geslaagd was, verhuisde Borleffs naar Delft, waar hij de opleiding procestechnologie mijnbouwkunde & petroleum winning ging volgen aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens zijn opleiding was Borleffs actief bij het Delftsch Studenten Corps en heeft hij veel gewerkt als zeil- en skileraar. Nog voordat hij afstudeerde in 1994 aan de TU in Delft, begon hij aan een tweede opleiding. Borleffs wist nog niet goed welk beroep hij wilde beoefenen, maar zijn ambitie was om zelfstandig en onafhankelijk te kunnen opereren.In 1997 behaalde Borleffs zijn doctorandus Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Carrière

Direct na zijn studie ging Allard Borleffs aan het werk als Strategie en Corporate Finance adviseur bij Investment Management & Consultancy Group (IMCG). Deze korte, maar intensieve kennismaking met dit soort werk was een leerzame ervaring voor Borleffs. Hierna ging Borleffs aan de andere kant van de tafel aan de slag en verliet hij de advieswerkzaamheden voor de operationele functies. Van 1997 tot en met 2001 bekleedde hij financiële functies bij Reed Elsevier en Heineken, waar hij de nodige praktijkervaring heeft opgedaan op het gebied van analytische en procesmatige skills.

Eigen Bedrijf

Vervolgens was het tijd voor Allard Borleffs om zijn ambitie na te streven en begon hij zijn eigen ondernemerschap als turnaround manager – investeerder. Als turnaround manager helpt Borleffs bedrijven en start ups die in zwaar weer verkeren. Hij zorgt ervoor dat de verlieslatende situaties worden omgebogen in winstgevende en bloeiende bedrijven. Tevens benut Borleffs waar nodig én mogelijk om (mee) te investeren in bepaalde bedrijven en start ups. Het spannendste aan zijn huidige baan vindt van Borleffs de afwisseling en de spanning die tijdsdruk en overleven met zich meebrengen. Verder is Borleffs samen met partners op zoek naar investeringsmogelijkheden in bedrijven die het zwaar hebben, met name in de maakindustrie, FMCG, software en in de handel. De onroerend goed sector en de adviessector vallen buiten het interessegebied van Borleffs.

Gezinsleven

Allard Borleffs was vroeger niet alleen actief in de zeil- en skisport, maar tenniste ook nog zo’n 18 uur in de week als kind. Tegenwoordig doet hij naast zeilen ook nog aan pianospelen en houdt hij van vakanties naar Frankrijk om haar omgeving, de taal en het eten. Verder probeert Borleffs naast zijn drukke carrière zoveel mogelijk vrije tijd met zijn kinderen door te brengen. Borleffs heeft drie dochters en één zoon van tussen de drie en tien jaar oud. Tegenwoordig woont Borleffs samen met zijn vrouw en kinderen in Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code